dobroge.tv

Live

MÂNDRIA CONSTANȚEI

Alexandru, un elev constănțean a fost admis la Cambridge: „M-au testat să vadă dacă sunt capabil să duc nivelul și să pot lucra cu ei”

29 ianuarie 2021
Publicitate

Pas cu pas, Alexandru își urmează visul - de a ajunge din ce în ce mai bun la matematică. Și-a clădit drumul cu ambiție, multă muncă și desigur, pricepere. Nu vede un loc mai bun pentru a-și continua studiile decât la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, unde a fost și admis: University of Cambridge.

Un elev constănțean s-a împrietenit încă din copilărie cu matematica. Atât de mult, încât a obținut premii și chiar compune probleme pentru reviste de specialitate.

Păi cred că la opt ani am început să lucrez la matematică serios, la modul în care am căpătat o pasiune pentru matematică. După aceea, din curiozitate, am început să rezolv puzzle-uri matematice, să mă uit peste mai multe probleme din cărți și ulterior, ca un bulgăre de zăpadă, s-a rostogolit pasiunea și am început să fac din ce în ce mai multe probleme, să învăț din ce în ce mai mult și am ajuns în punct ăsta unde am fost admis la Cambridge la secțiunea de matematică”, a declarat Alexandru Gîrban, elev.

Și-a cântărit bine toate opțiunile, a vorbit cu prieteni și studenți actuali ai universității și a decis că drumul lui va continua în Marea Britanie, la Cambridge. A aplicat în octombrie anul trecut și a fost acceptat. Aplicația a început cu un eseu motivațional și cu prezentarea rezultatelor academice, apoi a fost invitat la un interviu matematic, care pentru el a durat 4 ore.

Au fost două interviuri, unul pe matematică pură, altul pe matematică aplicată, cu reprezentanții colegiului unde am aplicat: șeful departamentului de matematică, studenți și profesori de acolo. M-au testat să vadă dacă sunt capabil să duc nivelul și să pot lucra cu ei și se pare că au decis că mă potrivesc bine cu ei și m-au acceptat”, a mai spus Alexandru Gîrban, elev.

A atins performanța, dar nu a lăsat deoparte preocupările obișnuite ale unui adolescent.

În afară de pasiunile exacte, matematică, fizică și informatică, sunt pasionat de istorie, practicam, înainte de pandemie, aikido, îmi place să petrec timp în natură, la munte, să ies cu prietenii”, a adăugat Alexandru Gîrban, elev.

De-a lungul timpului, învățământul românesc și-a demonstrat eficacitatea în pregătirea elevilor de top care fac figură frumoasă peste tot în lume. Eden Memet este unul dintre profesorii care i-au fost alături lui Alexandru din clasa a V-a. Îi însoțește pe copii la olimpiade și concursuri și se mândrește cu reușitele fiecăruia dintre ei.

Cam ăsta este și rostul acestei școli: să-I ajute pe acești copii să-și facă portofoliul necesar să poată să aplice la universități de vârf, să învețe de acolo și aducă înapoi în țara lor. Și acesta este primul nostru motiv de mândrie, faptul că ei reușesc să meargă acolo și merg cu această idee: de a învăța și a aduce înapoi”, a declarat Eden Memet, profesor de informatică.

Alexandru Gîrban este acum clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică, dar în curând se va desprinde de Constanța. Vrea să se întoarcă în țară, la un moment dat și să lucreze la propria companie. Alex le transmite tuturor celor care vor să ajungă la performanță, să găsească ceea ce le face plăcere, pentru că doar așa vor depune suficientă muncă și nu li se va părea greu să continue.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233