dobroge.tv

Live

Elevii și profesorii care suferă de boli cronice, ar putea face școala online în continuare

29 ianuarie 2021
Publicitate

Elevii și profesorii care suferă de boli cronice vor putea să facă orele online și după redeschiderea școlilor. Este decizia Ministrului Educației, care crede că aceștia vor fi feriți astfel de pericolele expunerii în colectivitate. Specialiștii sunt însă de părere că toți copiii ar trebui să se întoarcă în bănci, câtă vreme sunt respectate cu sfințenie toate normele de igienă.

Școala online a întâmpinat numeroase probleme, în ultimul an și nu este de mirare că atât elevii cât și profesorii vor o întoarcere la normal cât mai rapidă. Însă expunerea în colectivitate ar putea fi un pericol pentru cei care au afecțiuni cronice. Elevii spun că această măsură este binevenită. În situația în care ne aflăm, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili.

Ne aflăm într-o situație fără precedent, în care trebuie să ținem cont de particularitățile fiecărui actor educational, în procesul de predare-învățare. Trebuie să ținem cont de nevoile fiecăruia astfel încât să nu punem în pericol viața și sănătatea nimănui. Pentru că sunt zeci de mii de elevi, la fel si profesori”, a declarant Silviu Morcan, reprezentant Consiliul Elevilor.

Pentru a rămâne acasă, elevii trebuie să prezinte un certificat medical care să ateste că suferă de o boală cronică.

Cunosc faptul că s-a pus această problemă. Totuși, și profesorii și elevii trebuie să demonstreze printr-un certificate medical că suferă de boli care nu le permit să vină în școală. Și vor face probabil, la solicitarea părinților scrisă, în online, de acasă, ca la începutul acestui an școlar”, a declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

În cazul profesorilor, situația se complică. Fără prezența fizică la ore nu vor putea să țină o clasă în frâu, iau reprezentanții unităților de învățământ speră ca ministerul să găsească o soluție.

Este o problemă dacă un profesor face toate orele de acasă. Ce fac cu copii când au acele ore? Cine mi-i supraveghează? E destul de problematic dar sper să se găsească o soluție”, a mai declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Specialiștii însă spun că elevii ar trebui să meargă la ore, indiferent de afecțiuni. Izolarea mai mult rău le face, iar dacă respectă regulile, copiii nu se expun niciunui pericol real.

Trebuie să înfruntăm lucrurile cu curaj. Copiii trebuie să meargă la școală respectând toate regulile de igienă. Poare nu neapărat de distanțare. Dar igiena mâinilor și măscuța îi vor ajuta foarte mult să se protejeze și de gripă și de alte virusuri și de alte bacterii. Și ei trebuie să meargă la școală!”, a declarat Eugenia Munteanu, medic de familie.

Pe 2 februarie va fi luată o decizie oficială privind redeschiderea școlilor în format fizic, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233