Ore suplimentare pentru elevii care au pierdut cursuri din cauza Covid: profesorii ar putea primi 100 de lei pentru fiecare oră remedială
Orele suplimentare ar putea fi plătite. Ministrul Educației vrea să stimuleze financiar profesorii, ca materia la care elevii nu au avut acces în perioada pandemiei să fie recuperată. Sorin Câmpeanu crede că doar așa anul școlar mai poate fi salvat.
În anul pandemiei, învățământul a avut cel mai mult de suferit. Mulți elevi nu au avut cum să participe la cursurile online, iar ca anul să nu fie compromis în totalitate, ministrul Educației vine cu o soluție- ore recuperate plătite.
Un profesor ar putea primi 100 de lei pentru fiecare oră remedială, iar numărul mediu de ore ar trebui să fie de 5 ore pe săptămână.
Profesorii sunt de părere că un bun dascăl nu ar trebui să fie plătit suplimentar, mai ales că recuperările fac parte din fișa postului.
"În activitatea noastră intră și aceste obligații, de a recupera materia atunci când, din cauze obiective, .școala nu poate funcționa”, a declarat Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.
Acest număr de ore nu este bătut în cuie. De exemplu, sunt situații în care elevii au asimilat mai bine ceea ce s-a predat online. Atunci, numărul va fi mai mic de 5 pe săptămână.
"În unitatea noastră nu cred că vom avea asemenea situaţii pentru că, din punct de vedere tehnic,
toţi elevii au putut urma cursurile online, iar cazuri de scoatere din activitate pe o perioadă mai îndelungată de timp nu au fost", a precizat directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”.
Elevii cred că această măsură este foarte utilă, mai ales că la nivelul județului, sunt mulți copii care nu au avut acces la școala online.
"Orele remediale reprezintă o măsură extrem de utilă, mai ales pentru elevii care au de dat nişte examene naţionale în acest an şcolar, dar mai ales pentru elevii care nu au avut până acum acces la şcoala online fie din lipsa infrastucturii digitale, fie din lipsa conexiunii la internet. Noi suntem în legătură cu colegii noştri din județ şi în cadrul unui formular de consultare public, mai mult de jumătate ne-au spus că orele online nu le satisfac cu adevărat nevoile lor educaţionale la nivel individual", a declarat Silviu Morcan, președintele Consiliului Elevilor Constanţa.
Acești bani vor putea fi alocați din fonduri europene nerambursabile și împrumuturi de de la Banca Mondială.