dobroge.tv

Live

Campusul Universităţii „Ovidius” din Constanţa va fi extins! Se vor construi spații pentru învățământ, un cămin și o cantină - VIDEO

Campusul Universităţii „Ovidius” din Constanţa va fi extins! Se vor construi spații pentru învățământ, un cămin și o cantină - VIDEO
10 octombrie 2024
Redactia DTV
Publicitate

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat, la începutul şedinţei de Guvern, că există un proiect legat de extinderea Campusului Universităţii „Ovidius”din Constanţa, în cadrul căruia vor fi construite spaţii noi de învăţământ, un cămin şi o cantină. Valoarea totală a proiectului este de 115 milioane de lei.

„Văd că în urma apelului meu legat de noi cămine studențești, avem deja un prim proiect, legat de extinderea Campusului Universității Ovidius din Constanța. Vorbim de construirea unor spații pentru învățământ, a unui cămin și a unei cantine, un proiect de aproape 115 milioane lei, parte dintre fonduri fiind și din PNRR.”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

De asemenea, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat că printr-un program gestionat de Compania Naţională de Investiţii sunt finanţate lucrări de construire a 30 de cămine studenţeşti.

„În primul rând, prin Programul național de construcții de interes public sau social ”Construire Cămine Studențești”, subprogramul „Instituții de învățământ superior de stat”, gestionat de Compania Națională de Investiții, se finanțează lucrările de construire a 30 de cămine studențești pentru instituțiile de învățământ superior de stat. Ele totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituții de învățământ superior de stat din 13 centre universitare.”, a subliniat ministrul Educației.

Dintre acestea, trei au fost deja finalizate, unul este în faza de încheiere a procesului-verbal de recepție și restul se află în diferite stadii: 10 în fază de execuție, 6 în fază de elaborare a proiectării și 9 în fază de elaborare PUZ sau rectificare a cărții funciare.

De asemenea, prin PNRR, Ministerului Educației i s-a alocat o sumă de 260 de milioane de euro pentru investiții necesare asigurării infrastructurii universitare: cămine, cantine și spații de recreere.

„În urma primului apel, au fost deja semnate 42 de contracte de finanțare pentru edificarea a 1.087 de locuri de cazare pentru studenți și pentru realizarea unor lucrări de modernizare a 9.573 de locuri de cazare. După încheierea celui de-al doilea apel, au fost depuse proiecte pentru edificarea a 2.664 de locuri de cazare și pentru modernizarea a 7.199 de locuri de cazare. Proiectele depuse în cadrul celui de-al doilea apel se află în evaluare, urmând a fi contractate în cursul lunii octombrie. În final, prin programul de investiții al Ministerului Educației, anexă la legea bugetului de stat pe anul 2024, sunt cuprinse la finanțare alte 7 cămine studențești noi, care totalizează un număr de 1804 locuri de cazare.”, a adăugat Ligia Deca.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233