Ministerul Afacerilor Externe a anunțat câștigătorii burselor pentru anul universitar 2024-2025. Printre ei sunt și tineri din Constanța

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat rezultatele selecției studenților din statele din afara spațiului Uniunii Europene care vor beneficia de burse oferite de statul român, prin intermediul MAE, pentru studii începând cu anul universitar 2024-2025.
În acest an, MAE a primit un număr fără precedent de solicitări – 81.914, de la candidați din 160 de țări, de pe cinci continente, aspect care evidențiază interesul tot mai mare, la nivel global, al studenților pentru oportunitățile educaționale oferite de universitățile din România. Candidaturile au fost depuse exclusiv online, pe platforma StudyinRomania (www.studyinromania.gov.ro), în perioada 16 ianuarie – 16 martie 2024.
În procesul de selecție au fost avute în vedere atât criterii legate de excelența academică, diversitatea geografică și echilibrul de gen, cât și de obiectivele de politică externă ale României în relație cu statele de proveniență a candidaților.
Astfel, 500 de beneficiari ai burselor vor studia în centre universitare de prestigiu din toată țara (Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Sibiu, Timișoara și altele) și se vor pregăti într-o gamă largă de domenii, precum relații internaționale, inginerie, tehnologia informației, agronomie, drept, artele spectacolului, filologie, economie, administrarea afacerilor și științe ale educației.
În acord cu
obiectivele, interesele și prioritățile de politică externă ale României, MAE este angajat într-un demers constant de consolidare a instrumentului de acordare de burse pentru studenții străini din afara spațiului Uniunii Europene, care are ca scop atât dezvoltarea și aprofundarea pe termen lung a relațiilor bilaterale cu statele de proveniență a studenților, cât și promovarea mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial.
„Acest program de succes se înscrie în cadrul unui demers mai larg al Ministerului Afacerilor Externe de promovare a educației în spiritul înțelegerii interculturale, al cunoașterii și respectării drepturilor fundamentale ale omului, ca modalitate de combatere a intoleranței. Programul va contribui nu doar la o promovare mai eficientă a instituțiilor de învățământ superior românești la nivel mondial, ci mai ales la crearea unor punți de legătură între România şi ţările de origine ale studenților.”, a afirmat secretarul de stat pentru relații interinstituționale Janina Sitaru.
Programul se derulează în colaborare cu Ministerul Educației și cu sprijinul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) din cadrul Ministerului Educației, care a dezvoltat și care gestionează platforma informatică StudyinRomania.
Sursă foto: Unsplash.com
Eveniment
Social
Externe

Fevronia Ciortan, meșter popular, susține demonstrații de încondeiere la Constanța

Vrei să înveți în America? Aplică pentru bursa FLEX 2026-2027

Razii de amploare ale polițiștilor, în weekend! Ce au descoperit
Reguli esențiale pentru eliberarea cărții de identitate: tot ce trebuie să știți
L-ați văzut? Poliția solicită ajutorul cetățenilor
Un bărbat a fost reținut pentru furt calificat
Termoficare Constanța anunță oprirea furnizării căldurii în municipiu începând cu 1 aprilie 2025
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

