dobroge.tv

Live

Viitorii studenți, în febra admiterii. Tinerii care și-au depus dosarele în prima sesiune de admitere la facultățile din cadrul Universității Ovidius s-au prezentat pentru a se înmatricula

24 iulie 2023
Publicitate

Peste cinci mii de locuri pentru licență și aproape trei mii de locuri pentru master s-au scos la concurs anul acesta, la Universitatea Ovidius din Constanța. Înscrierea a avut loc exclusiv online, iar înmatriculările se desfășoară fizic. La 11 facultăți admiterea se face pe baza mediei de la Bacalaureat și a unui eseu motivațional, pe când la cele cu profil medical se dă un examen scris, în format fizic. În schimb, Facultatea de Arte, cât și Facultatea de Educație Fizică și Sport își aleg viitori studenți în urma unor probe vocaționale și practice.

Peste 5.500 de tineri și-au depus dosarele în prima sesiune de admitere la facultățile din cadrul Universității Ovidius Constanța. Emoționați, proaspeții absolvenți de liceu s-au prezentat în Campusul Universitar pentru a se înmatricula la facultățile la care au fost admiși.

Reporter: De unde ești?

Tânără: Din Fetești.

Reporter: De ce ai ales Constanța?

Tânără: Este mai aproape de casă.

Reporter: Ce facultate ai ales?

Tânără: Facultatea de Litere, specializarea Limba și literatură română și o limbă și literatură modernă.

***

Reporter: De ce ai ales să vii la Constanța la Universitate?

Tânără: Datorită prietenilor care au terminat aici și mi-au comunicat despre această facultate și despre oportunitățile pe care le oferă ea.

Reporter: Ce facultate ai ales?

Tânără: Facultatea de Litere, specializare Română.

Printre proaspeții absolvenți de liceu am întâlnit și viitori masteranzi care au ales unul dintre cele 58 de programe de master.

Tânără: Am studiat și licența aici și am decis să continui cu studiile de master.

Reporter: Ce master ai ales?

Tânără: Studii de românistică.

***

Tânără: Am terminat la UBB, la Litere și m-am gândit să vin aici.

Reporter: Și ce master ai ales?

Tânără: Comunicare și discurs intercultural în spaţiul European.

Admiterea din acest an aduce patru programe noi de studii de licență, la care candidații se pot înscrie începând cu sesiunea din luna iulie. Astfel, vor fi scoase la concurs 50 de locuri la specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic, în cadrul Facultății de Farmacie; Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă scoate la concurs 50 de locuri la Informatică aplicată în inginerie industrială și 30 de locuri la Sisteme de producție digitale, iar la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie sunt scoase la concurs 30 de locuri la programul Ingineria și protecția mediului în industrie” se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Universității Ovidius din Constanța.

În fiecare an, cele mai căutate specializări sunt cele din domeniul medical, iar de la an la an crește interesul viitorilor studenți și pentru celelalte facultăți, precum: Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Litere, Facultatea de Psihologie și Științele Educației și Facultatea de Științe Economice. 

Pentru noul an, Universitatea „Ovidius” din Constanța a pregătit studenților 1.380 de locuri bugetate pentru cele 81 de programe de studii de licență și 670 de locuri bugetate la cele 58 de programe de studii pentru master.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233