dobroge.tv

Live

Ghidurile elaborate de Ministerul Educației sunt doar orientative

04 septembrie 2020
Publicitate

Se pare că acestea conțin doar propuneri făcute de unele cadre didactice pentru începerea noului an școlar. Mai mult, ghidurile nu sunt aprobate prin ordin de ministru. Este declarația ministrului Educației Monica Anisie, după ce în urmă cu două zile, același ministru a lansat și promovat aceste ghiduri.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat marți că au fost elaborate ghidurile metodologice pentru organizarea şi desfăşurarea activităţilor în cadrul unităţilor de învăţământ.

Monica ANISIE, ministrul Educației și Cercetării: Am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activității în cadrul unităţilor de învăţământ. Aceste ghiduri sunt organizate pe fiecare nivel: avem ghiduri pentru educaţie timpurie, ghiduri pentru învăţământ preşcolar, dar şi pentru primar, gimnazial, liceal, vocaţional, învăţământ profesional şi tehnic şi, nu în ultimul rând, pentru învăţământul special.

Aceste sunt defapt „repere metodologice” pentru cadrele didactice. Ghidurile ar trebui să vină în sprijinul unităților de învățământ. Astfel conducerea școlilor și liceelor să poată alege cea mai bună metodă pentru desfășurarea orelor.

Monica ANISIE: Astfel, profesorii vor putea reduce decalajele în ceea ce priveşte modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Prin urmare, pot face o analiză referitoare la ceea ce aveau în planificarea calendaristică realizată înainte de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării cursurilor şi ceea ce elevul a reţinut.

La două zile de la aceste declarații, Monica Anisie a declarat în cadrul unui post de televiziune că aceste ghiduri sunt doar orientative. Mai mult, ele nu au fost aprobate printr-un ordin de ministru. Însă ghidurile pentru fiecare nivel de învățământ propun o serie de măsuri controversate. Ca exemplu, vă prezentăm recomandările pentru învățământul liceal și gimnazial.

a) pauzele dintre ore vor fi de 5 minute, pentru schimbarea claselor, iar orele vor fi de 55 de minute. În același interval, va fi și o pauză de 10 minute pentru elevi pentru a merge la toaletă.
b) pentru cei care nu merg la toaletă, profesorul trebuie să organizeze activități reacreative.
c) proferorii vor surpaveghea copii să respecte distanțarea fizică.
d) pauzele de 5 minute sunt destinate doar profesorilor.
e) Deplasarea elevilor către și dinspre aceste săli se face la începutul și la sfârșitul orelor de 55 de minute, însoțiți de către cadrul didactic.
f) Toate cadrele didactice vor folosi cataloage proprii (agende), unde vor înregistra notele și absențele elevilor.

De cealaltă parte, profesorii susțin că o parte dintre aceste metode sunt cam greu de respectat. Și asta pentru că spun ei, atunci când va exista o pauză pentru alte clase, cadrele didactice care sunt încă în clasă nu-și vor putea susține ora, din cauza gălăgiei și a fofotei care se va crea pe coridoare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233