„Cu păpușile prin școli”, un spectacol emoționant, anti-bullying
Piesa de teatru „Broscu' broștilor”, aduce în prim-plan impactul fenomenului social asupra copiilor precum și modalitățile de combatere a dezvoltării și favorizării acestui aspect. Spectacolul este inspirat din duritatea unor cazuri sociale reale. Piesa este difuzată în fiecare zi online până pe 30 august.
Spectacolul pentru copii „Broscu' broștilor” prezintă o poveste plină de dramatism și emoție despre discriminare, abuzuri, dar și despre omenie, sacrificiu. Este inspirat din duritatea unor cazuri sociale reale și prezintă pe înțelesul copiilor o realitate contemporană.
Piesa de teatru tratează fenomenul de bullying în rândul copiilor școlari și preșcolari și sugerează moduri de reacție din perspectiva imediată a acestora. Totul înainte ca actele de agresiune sau intimidare să ajungă la momentul implicării părinților sau profesorilor.
„Considerăm că o măsură importantă în combaterea acestui fenomen este chiar analiza reacțiilor celor implicați în mod direct – atât agresori, cât și agresați - iar noi, prin analogie și personificare, prin transpunerea realității în universul pădurii, dorim să oferim un exemplu despre unele soluții pe care le-ar putea adopta aceștia pentru evitarea actelor de bullying”, a
declarat Georgiana Rusu, manager de proiect.
Potrivit datelor publicate de Asociaţia „Salvaţi Copiii”, 3 din 10 copii sunt excluşi din grupul de colegi, 3 din 10 copii sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea de către colegi, iar 1 din 4 copii a fost umilit în faţa colegilor.
„La nivel european, România se situează pe locul 3 în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul. 17% dintre copiii de 11 ani au recunoscut că au agresat alți elevi cel puțin de trei ori într-o lună, iar procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, este de 23%”, se arată în raportul întocmit de Organizația Mondială a Sănătății.
Reprezentațiile au loc în mediul online, pe pagina de socializare „Cu păpușile prin școli”. Acestea vor fi difuzate în fiecare zi până pe 30 august de la ora 17.00. Spectacolul face parte din proiectul cultural cu același nume și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Bugetul total este de 113.500 lei.
Eveniment
Social
Externe

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

