dobroge.tv

Live

Elevii constănțeni au susținut proba la Limba Română, în cadrul simulării pentru Evaluarea Națională: subiectul al doilea le-a cam dat bătăi de cap

04 aprilie 2022
Publicitate

Emoții pentru elevii clasei a VIII-a. Aceștia au susținut astăzi simularea examenului de Evaluare Națională la limba și literatura română. Timp de două ore, copiii și-au testat cunoștințele acumulate până în acest moment, iar pentru unii subiectele au fost acceptabile. De cealaltă parte, părinții și profesorii consideră că aceste testări îi vor ajuta pe elevi să obţină notele dorite examenul din vară.

Dacă săptămâna trecută liceenii au susținut simulările din cadrul Bacalaureatului, acum a venit rândul colegilor lor de clasa a VIII-a. Elevii și-au testat luni cunoștințele la limba și literatura română. Primul subiect a constat într-un text din opera „Dacia Felix” a lui Cezar Petrescu și un text din „Oameni, fapte, amintiri” a lui Francisc Munteanu.

Mi s-a părut destul de ok. Nici grele, nici ușoare, au fost între”, spune o elevă.

Au fost destul de ok și mai grele și mai ușoare, depinde de subiect”, spune o altă elevă.

De asemenea, la un alt subiect, elevii au avut de scris un text argumentativ, iar la un altul au avut de făcut o caracterizare a personajului Domnul Preda, din textul lui Cezar Petrescu. A fost subiectul care le-a dat cele mai mari bătăi de cap.

A fost ok. Nu mi-a plăcut caracterizarea, că nu-s bună acolo, dar în rest a fost ok, a fost simplu”, spune o elevă.

Pronumele încă nu mă descurc la pronume”, spune o elevă.

Însă, cei care s-au pregătit spun că această etapă a simulărilor a fost mai ușoară decât celelalte.

La ultimul subiect la B nu m-am așteptat să pice caracterizare dar am învățat-o cu o seară înainte și acum sper să fie bine”, spune un elev.

La subiectul II s-a dat caracterizare personaj și este tema mea preferată”, spune o elevă.

Mare parte gramatica, în schimb, la subiectul al doilea a picat caracterizarea, cea care mi se pare cea mai ușoară dintre toate și m-am bucurat”, spune un elev.

Elevii au putut intra în sală până la ora 8.30, iar la ora 9.00 a început examenul propriu-zis. Din acel moment, copiii au avut la dispoziție două ore pentru a rezolva subiectele.

„Repetiția este mama învățăturii” – este şi părerea celor mai mulţi dintre elevi. Spun că aceste testări îi pregătesc pentru examenele din vară.

Cel mai important lucru este rezultatul din vara de la Evaluarea Națională”, spune o elevă.

Mi se par destul de importante pentru că ne ajută să ne pregătim pentru ce urmează și să nu mai fim atât de stresați pentru în vară”, spune o elevă.

Deja și-a pus materia la punct, că deja e târziu. Mai e puțin și vom avea examen. Dar ne e frica de emoții”, spune o mămică.

De aceeași părere sunt și profesorii.

Acest moment este foarte important pentru că stabilește un nivel de performanță ca să-și poată autoregla pregătirea și să-și dirijeze forțele spre materia care eventual simt ei că mai e nevoie să fie reluată și sigur mai au în continuare teme de făcut”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Marți aceștia vor susține simularea la matematică, iar miercuri, acolo unde este cazul, la limba maternă. Pe 14 aprilie vor fi afișate și rezultatele. Notele nu se contestă și nu vor fi trecute în catalog decât dacă elevul dorește.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233