dobroge.tv

Live

Biblioteca Județeană din Constanța vine în sprijinul copiilor pasionați de IT și robotică și lansează un program: înscrierile încep pe 21 martie

18 martie 2022
Publicitate

Robotica și Inteligența Artificială sunt două ramuri care încep să-i pasioneze pe tinerii constănțeni din ce în ce mai tare. Câțiva elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” participă an de an la concursuri de IT și robotică și câștigă premiu după premiu. Pentru ei tehnologia reprezintă viitorul. Un program în acest sens va avea loc și la biblioteca județeană care va dura doi ani și îi va pregăti pe tineri în domeniul tehnologiei.

Vladimir, Robert și Mădălina sunt trei elevi de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Sunt pasionați de IT și robotică iar de-a lungul timpului au participat la numeroase concursuri. Au reprezentat Constanța sau România cu mândrie, iar de fiecare dată au venit acasă cu un premiu.

Avem impresia că roboții ar putea să ne înlocuiască, să ne ia locurile de muncă. Se deschid sectoare economice noi prin care putem evolua și atunci se deschid locuri noi de muncă și oamenii se adaptează și toți putem să trăim bine în continuare”, spune Vladimir, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

La un moment dat s-ar putea ca inteligența artificială să evolueze în punctul în care să nu mai poată fi oprită de noi și în punctul acela ar trebui să ne fi setat niște parametri”, spune Robert Pitu, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Toată această propagandă că tehnologia ar avea un impact negativ asupra noastră este complet ridicolă și nu are nicio fundație”, spune Mădălina Diaconescu, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Elevii mirciști consideră că astfel de mașinării reprezintă viitorul, iar oamenii ar trebui să aibă încredere în inteligența artificială.

La școală am observat faptul că putem să implementăm tehnologii care să ne ajute să învățăm mai repede, mai bine, mai eficient și sper că pandemia ne-a învățat faptul că onlineul este un punct bun și ceva care ne poate ajuta. Desigur, este important să păstrăm și interacțiunile umane, să nu uităm de ele”, mai spune Vladimir, elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”.

Ca să-i susțină și să-i ajute pe copii să învețe mai multe despre IT, robotică sau matematică, la Biblioteca Județeană din Constanța va fi organizat un program în acest sens. Înscrierile încep pe data de 21 martie.

Programul durează doi ani, iar elevii care se vor înscrie vor putea veni la Biblioteca Județeană „I.N. Roman” unde, în fiecare sală vor avea la dispoziție zece calculatoare. În primul an aceștia vor învăța despre noțiuni de IT și STEM, iar în anul al doilea vor învăța Robotică. Mai mult decât atât, cei care au cele mai bune idei vor fi premiați și se vor putea înscrie la diverse concursuri naționale.

Vor participa la cursuri. Vor avea teme digitale, atractive. Vor răspunde la întrebări. O dată pe săptămână ne întâlnim cu copiii. Echipa noastră ambițioasă este formată din nouă bibliotecari care sunt implicați în acest proiect. O să monitorizăm toată evoluția copiilor care sunt înscriși”, a declarat Elena Cioclin, inspector de specialitate Biblioteca Județeană „I.N. Roman”.

Este un proiect destinat copiilor între 10 și 14 ani și se referă la Robotică. O modalitate de a ne adapta unei societăți digitalizate, de a avea deprinderi IT și de a urma un program în care există o serie de tutori”, a declarat Angelo Mitchievici, director Biblioteca Județeană „I.N. Roman”

De asemenea, cei care vin cu idei unice și interesante vor avea ocazia de a fi selectați pentru a participa la Târgul Național de Științe care va avea loc la sfârșitul anului 2022.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233