dobroge.tv

Live

Elevii sunt nemulțumiți de modificarea criteriilor de acordare a bursei de merit: „Vom ataca în instanță”

05 ianuarie 2022
Publicitate

Elevii vor ataca în instanță ordinul prin care criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate. Tinerii susțin că, potrivit noilor schimbări, media necesară pentru a obține bursa trebuie să fie de 9.5. Ceea ce înseamnă că aproximativ 730 de mii de copii din România vor rămâne fără acești bani. Din acest motiv, Asociațiile de Elevi vor protesta mâine în fața Ministerului Educației.

Apreciem faptul că modificarea criteriilor de acordare a burselor de la 8.50 la 9.50 pentru bursa de merit este o decizie care nu a fost făcută cu o analiză în spate care nu are un anumit argument, în afară de faptul că astfel, se vor da mai puțini bani pentru burse.

Considerăm că această decizie a fost luată pentru a veni în ajutorul primarilor în nici un caz pentru a beneficia într-un fel elevii. În acest sens, având în vedere că a fost adoptat acest ordin fără respectarea Legii 52/2003 vom ataca în instanță. Astăzi am transmis o plângere în prealabilă către Ministerul Educației în acest sens. De asemenea, mâine vom protesta începând cu ora 10.00 în fața Ministerului Educației”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233