dobroge.tv

Live

Elevii de gimnaziu și liceu s-au întors în bănci: „A fost vacanța prea scurtă”

03 ianuarie 2022
Publicitate

Elevii constănțeni s-au întors în bănci. Chiar dacă o parte dintre ei și-ar fi dorit să mai petreacă puțin timp acasă, vacanța de iarnă s-a încheiat iar profesorii i-au așteptat astăzi în clase. Cei din clasele V-XII vor desfășura orele în format fizic cu condiția ca fiecare să respecte în continuare măsurile de prevenție. Astfel, pentru siguranța tuturor, testele rapide au fost distribuite în unitățile de învățământ pentru ca fiecare copil să beneficieze de unul chiar din prima zi de școală. Restul copiilor se vor reîntoarce la creșe, grădinițe sau în clasele I-IV pe 10 ianuarie. Următoarea vacanță pe care aceștia o vor avea va fi în primăvară.

Petiția pe care au semnat-o atât elevii, cât și părinții privind prelungirea vacanței de iarnă nu a avut succes. Motiv pentru care, copiii din clasele V-XII au revenit luni la ore. Unii bucuroși, alții și-ar fi dorit să stea mai mult acasă și nu vină, cel puțin momentan, la școală.

Să mai rămânem în vacanță, suntem puțini amețiți încă”, spune un elev.

A fost vacanța prea scurtă”, spune un alt elev.

Elevii constănțeni s-au reîntors astăzi fizic în bănci. Deși o parte dintre ei și-ar fi dorit o vacanță de iarnă puțin mai lungă, au fost și tineri care abia așteptau să se întoarcă la școală și să se revadă cu colegii.

În ciuda dorinței tinerilor de a mai profita puțin de vacanță, elevii s-au prezentat în număr mare la școală sau liceu.

S-au întors în proporție de aproape 100% și s-au bucurat să se reîntoarcă probabil pentru că au avut o perioadă lungă de stat în casă”, a declarat prof. Anamaria Ciobotaru, director Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

S-au întors la școală majoritatea. Mai sunt situații în care copiii sunt bolnavi, nu de COVID, ci sunt răciți”, a declarat prof. Bianca Ibadula, director adjunct Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.

Mai mult, pentru siguranța lor, unitățile de învățământ au ținut cont de normele de protecție și prevenție împotriva virusului SARS-CoV-2. Peste 182.000 de teste rapide au fost distribuite de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Astfel, elevii s-au putut testa chiar și luni, în prima zi de școală.

Testele au fost distribuite înaintea vacanței de iarnă, urmând ca rezultatele să fie anunțate în cursul acestei săptămâni”, spune un elev

Masca este în continuare obligatorie în unitățile de învățământ, iar testele COVID sunt prezente în școli. Pentru a intra în incinta, e necesar un rezultat negativ”, spune o elevă.

Structura anului școlar nu va suferi nici o modificare astfel că, tezele și examenele finale nu și-au schimbat datele iar semestrul II va începe peste două săptămâni.

Avem o continuare a semestrului I până pe 14 ianuarie, pe 17 ianuarie începe semestrul II până în iunie”, a mai declarat prof. Anamaria Ciobotaru, director Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța.

Avem 15 săptămâni de școală, apoi vacanța de Paște și apoi vor fi și examenele. Așteptăm precizări privind organizarea examenelor”, a mai declarat prof. Bianca Ibadula, director adjunct Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.

Cei mici se vor întoarce la creșe, grădinițe sau în ciclul primar, pe 10 ianuarie. Pentru elevii de liceu și gimnaziu, anul școlar se va sfârși în iunie. Ulterior, va urma perioadă în care aceștia vor susține Examenele Naționale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233