dobroge.tv

Live

Vacanța de iarnă pentru elevi nu va fi prelungită. Atât ei, cât și părinții au păreri împărțite: „S-au dus o grămadă de luni fără şcoală”

30 decembrie 2021
Publicitate

Vacanța de iarnă pentru elevii din clasele V-XII nu se va prelungi. Ministrul Educației, nu a aprobat acest lucru. Motiv pentru care, o parte dintre părinți și copiii s-a revoltat, mai ales că au inițiat și o petiție pe care au semnat-o peste 140 de mii de persoane. Însă, ea nu a fost luată în seamă de Sorin Cîmpeanu. Totuşi, există şi constănţeni care consideră că anul 2021 a fost unul foarte haotic iar tinerii au pierdut destulă materie motiv pentru care ar trebui să se reîntoarcă în bănci cât mai curând. Școală pentru cei din ciclurile gimnazial și liceal va începe pe 3 ianuarie.

Deşi s-au luptat pentru prelungirea vacanţei de iarnă până pe 10 ianuarie, elevii din clasele V-XII nu au avut nici o reuşită. Deşi a fost un an bulversant pentru ei iar materia nu a putut fi predată aşa cum se obişnuia, tinerii consideră că scurtarea vacanţei nu este soluţia pentru ca învăţământul să revină la normal.

Această tăiere din vacanţa de iarnă este una care nu ar trebui să se întâmple tocmai pentru că structura anului şcolar trebuie să fie una stabilă şi menţinută indiferent de factorii externi pentru că oamenii îşi fac planuri în funcție de structura anului școlar, profesorii îşi planifică materia în funcţie de ea”, a declarat Ariana Dudună, preşedinte Asociaţia Elevilor Constanţa.

Recuperarea materiei să se facă în timpul săptămânii Școala Altfel şi doresc prelungirea vacanţei până pe data de 10 ianuarie pentru toate ciclurile de învățământ”, a declarat Olivia Golub, preşedinte Consiliul Naţional al Elevilor.

Chiar dacă au avut parte de un an haotic, elevii şi-ar mai dori puţină vacanţă de iarnă. Sunt părinţi care sunt de acord cu ei însă, sunt şi o parte care consideră că au stat destul de mult timp acasă.

O parte dintre părinţi şi profesori a semnat o petiţie în speranţa că vacanţa de iarnă va fi prelungită. Asta pentru că, mulţi şi-au planificat diverse activităţi sau concedii iar scurtarea ei le-a dat planurile peste cap.

Au semnat peste 100.000 dar nu ştim câţi sunt elevi, profesori, părinţi. La elevi e de aşteptat pentru că ei vor să aibă mai multă vacanţă dar trebuie să ne gândim că și materia trebuie parcursă, au fost teze de dat”, a declarat Dănuţ Cernat, vicepreședinte Federația Națională a Părinților.

Petiția însă, nu a fost luată în seamă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Ceea ce înseamnă că elevii se vor întoarce în bănci așa cum s-a stabilit înainte de vacanța de iarnă.

Avem recunoașterea faptului că în educaţie s-au înregistrat pierderi mari ce trebuie recuperate prin zile de cursuri, și nu de vacanță. Avem solicitări exprese, temeinic justificate, de a nu schimba datele de la Evaluarea Naţională și BAC. Avem solicitări justificate de asigurare a predictibilităţii în educaţie”, a declarat miercuri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Există totuşi şi părinţi care sunt de acord cu această decizie. Spun că zilele în plus de vacanţă nu sunt tocmai o idee bună.

S-au dus o grămadă de luni fără şcoală. După mine, nu aş vrea să se prelungească absolut nimic şi copiii să meargă la şcoală”, spune o mămică.

Au lipsit destul de mult şi nu sunt de acord. Fata cea mare este clasa I, a pierdut enorm de mult şi eu a trebuit să fiu şi profesor acasă. Pentru cei de la clasele a-VIII-a şi a-XII-a, vă daţi seama că este cumplit”, spune o altă mămică.

Să meargă la şcoală, să înveţe carte. Vacanţa e vacanţă, dar cartea e carte”, spune un constănțean.

Elevii din clasele V-XII se vor reîntoarce în bănci pe 3 ianuarie, iar ceilalți pe 10 ianuarie. Semestrul I se va încheia pe 14 ianuarie, iar următoarea vacanță pe care o vor avea școlarii va fi cea de primăvară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233