Testele de salivă se vor putea face şi de către părinți acasă. Ministrul Educaţiei: ''Fac un apel la responsabilitatea părinţilor''

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, joi, că testarea pe bază de salivă nu este obligatorie, dar reprezintă o modalitate prin care putem contribui la siguranţa sanitară în şcoli.
Ministrul Educației a făcut o serie de precizări, într-o conferință de presă, în legătură cu procedura de testare și de raportare a testelor pozitive. Astfel, dacă testul de salivă este pozitiv, se face și testul PCR, iar elevul va prezenta la școală rezultatul acestuia: dacă este negativ, va continua să vină la școală. Dacă nu se face testul PCR, în cazul în care testul de salivă este pozitiv, sau dacă testul PCR este și el pozitiv, atunci elevul rămâne la domiciliu 14 zile, scrie digi24.ro.
Școala este cea care va decide dacă testarea elevilor se va face în instituția de învățământ sau va fi făcută de către părinți, acasă. Rezultatul va fi trimis în scris sau pe email dirigintelui sau învăţătorului sau persoanei desemnate în şcoală pentru aceasta.
„Atunci când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii”, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu.
„E posibil ca în ziua de vineri,
fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, copilul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.
“Testarea nu este obligativitate, dar îmi place să cred că înţelegem cu toţii că testarea pe bază de salivă, dincolo de faptul că a fost solicitată în egală măsură de elevi, părinţi şi profesori, este o modalitate prin care putem contribui la siguranţa sanitară în şcoli. Testarea nemaifiind obligatorie, nemaifiind obligatoriu de administrat de către cadrele didactice, probabil că va exista o repoziţionare. Nu este obligatorie. Dacă în şcoala respectivă cadrele didactice se exprimă în vederea organizării procesului de testare în şcoală înseamnă că este dorinţa lor, nu este o obligaţie. Dacă nu fac acest lucru, elevii vor avea testele şi vor putea fi utilizate la domiciliu sub supravegherea părinţilor sau reprezentanţilor legali”, a afirmat ministrul Educaţiei, joi, într-o conferinţă de presă, citat de news.ro.
Acesta a făcut apel la responsabilitatea părinţilor.
"Fac un apel la responsabilitatea părinţilor pentru a comunica în timp şi corect rezultatele acestor teste, în beneficiul sănătăţii propriilor copii”, a declarat Cîmpeanu, potrivit sursei citate.
Sursă foto: monitorulcj.ro
Eveniment
Social
Externe
Sănătate

Activități preventive pentru sărbători în siguranță
.jpg)
Autoritățile constănțene colaborează pentru introducerea Trenului Metropolitan
_1024x768.jpg)
CONSTANȚA. Sprijin pentru persoanele vulnerabile
Aditivii „îndulcesc” cozonacul: peste 20 de sortimente cu rețete îndoielnice în magazinele mari
Trafic fluidizat în zona Cimitirului Central
Spitalul „Sf. Apostol Andrei” Constanța funcționează normal în perioada sărbătorilor pascale
Se oprește apa în localitățile Hârșova și Ciobanu
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

