dobroge.tv

Live

O parte dintre elevii constănțeni nu sunt mulțumiți de intrarea în vacanță: „Am fi preferat să fi fost în online aceste două săptămâni”

27 octombrie 2021
Publicitate

Elevii constănțeni sunt nedumeriți și plin de întrebări. Tinerii au intrat în vacanță „forțată” pentru două săptămâni. Această perioadă haotică îi întristează deoarece și-ar fi dorit să rămână în bănci sau măcar în mediul online. Unii cred că această pauză o să le facă mai mult rău decât bine. Și asta pentru că, susțin elevii, materia care va fi pierdută nu cred că va putea fi recuperată în doar o săptămână, așa cum a propus ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu. Mai mult, nu vor să susțină tezele, ci să dea teste cu subiect unic.

Elevii constănțeni consideră că sistarea cursurilor n-a făcut altceva decât să producă o ruptură în procesul de învățare și să creeze un haos. Majoritatea consideră că această vacanță nu era necesară.

Cu toții ne-am fi dorit și am fi preferat să fi fost în online aceste două săptămâni. Tocmai pentru că astfel nu s-ar fi creat acest haos cu recuperarea materiei. Considerăm că această vacanță nu a fost necesară”, a declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

E mai bine onlineul decât nimic. Decât o vacanță, e mai bine să învățăm în online”, a declarat Oana Mircică, vicepreședinte Asociația Elevilor Constanța.

Și nu este singura elevă care consideră că orele ar fi trebuit să se desfășoare măcar în mediul online în această perioadă. Tinerii susțin că dacă ar fi fost aplicată această măsură atunci materia nu mai era pierdută, iar astfel, elevii nu mai erau nevoiți să o recupereze în luna ianuarie.

Din punctul meu de vedere, o soluție ar fi fost învățământul online pe toate categoriile de elevi”, spune un elev.

E foarte dificil în această perioadă. Eu încerc pe cât posibil să recapitulez materia, inclusiv în vacanță. Tocmai pentru că știu că dacă aș avea două săptămâni moarte mi-ar fi greu să reiau învățarea în același ritm după vacanță”, a mai declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Potrivit ministrului interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, elevii vor recupera cele două săptămâni de vacanță în ianuarie cu prezență fizică, între 3-14 pentru elevii de gimnaziu și liceu și între 10-14 pentru cei din ciclul primar.

Elevii constănțeni încă se află în vacanță, până la sfârșitul lunii octombrie. Deși vor recupera materia în luna ianuarie, acestora le este în continuare greu și nu știu dacă vor face față sau nu.

În ianuarie tinerii vor susține și examenele semestriale. Însă, reprezentanții elevilor își doresc ca în locul tezelor să fie susținute teste cu subiect unic, notele să nu fie puse în catalog, iar rezolvările să fie discutate la clasă. Concret, aceștia ar vrea ca ele să fie la fel ca simulările pe care la dau colegii lor de a XI-a și a XII-a pentru bacalaureat.

Considerăm că este haotic și inuman ca elevii în două săptămâni să susțină toate tezele, ca profesorii să nu aibă timp să corecteze tezele, ca elevii să nu poată să-și stabilească tezele după metoda de parcurgere a materiei a fiecărui profesor”, a mai declarat Ariana Dudună, președinte Asociația Elevilor Constanța.

Mergând la școală continuu e o continuitate în predare. Însă stând acasă două săptămâni, fără coordonarea unui profesor, nu se mai învață la fel, chiar dacă elevul repetă singur și în momentul în care ne vom întoarce la școală, toată evaluarea, toate testele, vor fi date foarte rapid, pe repede înainte fiindcă nu mai avem timp să recuperăm cum trebuie. Și se pierde materie”, a mai declarat Oana Mircică, vicepreședinte Asociația Elevilor Constanța.

Elevii vor începe cursurile pe 8 noiembrie. Aceștia și-ar fi dorit să le fie puse la dispoziție dispozitive performante, dacă orele se vor muta din nou în mediul online.

Această măsură, însă, obligă autoritățile să găsească soluțiile pentru ca toți elevii să revină în format fizic. Ținând cont că avem multe unități de învățământ la nivel național, care nu au infrastructura necesară pentru susținerea orelor în mediul online”, a declarat Eduard Chirilov, președinte interimar Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

Din cauza acestor schimbări va fi modificată și structura anului școlar 2021-2022. Potrivit ministrului interimar al Educației, semestrul al doilea se va decala. Acesta va începe pe 10 ianuarie, iar săptămâna care se pierde se va recupera în timpul săptămânii „Școala Altfel” care va avea loc în perioada 2-14 aprilie și la care se va renunța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233