dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Elevii Școlii nr. 38 „Dimitrie Cantemir” ar putea învăța în alte unități din cauza lucrărilor de reabilitare. Părinții sunt revoltați

CONSTANȚA. Elevii Școlii nr. 38 „Dimitrie Cantemir” ar putea învăța în alte unități din cauza lucrărilor de reabilitare. Părinții sunt revoltați
03 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Probleme la Școala nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța, înaintea începerii anului școlar. Instituția de învățământ este în plin proces de reabilitare, motiv pentru care, doar elevii din clasele pregătitoare și cei de clasa a VIII-a vor putea susțin orele de curs în cadrul școlii.

Ceilalți elevi ar urma să învețe în sistem online sau în cadrul altor unități de învățământ, până la finalizarea lucrărilor. Din acest motiv, părinții sunt revoltați și au depus sesizări către conducerea unității de învățământ și către Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis că la data de 31 august, Iris Sarchizian, director al Școlii 38 Dimitrie Cantemir, a anunțat că la data începerii școlii va avea numai șapte săli de curs la dispoziție, ca urmare a reabilitării demarate de Primăria Constanța printr-un proiect cu durată de 18 luni.

De asemenea, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța comunica ISJ Constanța și că pe măsură finalizării lucrărilor de reabilitare urmează a fi puse la dispoziția școlii și alte spații.

În urma analizei făcute la nivelul Inspectoratului Școlar județean Constanța, s-a considerat că este necesar să ținem cont de recomandările Ministerului Educației, urmărindu-se interesul superior al elevului. Prin adresa înregistrată la IȘJ Constanța cu nr. 1048/01.09.2021, am recomandat unității de învățământ să reconsidere varianta propusă, punându-i la dispoziție oportunități de utilizare a spațiilor disponibile în alte unități școlare, unele aflate în proximitatea Școlii Gimnaziale Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța.

Considerăm că activitatea de învățare cu prezență fizică și-a dovedit avantajele și este de preferat celei în sistem on-line și ne exprimăm speranța că hotărârea consiliului de administrație al unității de învățământ va identifica soluția optimă.

Ne manifestăm disponibilitatea de a menține un dialog deschis și constructiv cu toți actorii și partenerii educaționali”, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.


Sursă foto: Facebook Școala Gimnazială Nr. 38 Dimitrie Cantemir Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233