dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Elevi cu medii sub 5 la licee de top. La Colegiul Național ''Mircea cel Bătrân'', un elev a fost repartizat cu media de admitere 4,48!

09 august 2021
Publicitate

4,48. Atât a fost ultima medie la cel mai prestigios colegiu din Constanța. Iar situația nu este singulară. După a doua repartizare computerizată, elevii cu medii sub 5 au prins locuri la cele mai bune licee din oraș. Reprezentanții unităților de învățământ speră ca cei admiși în a doua etapă să facă față standardelor și își doresc, pe cât posibl, revenirea la vechiul sistem. Adică la organizarea propriilor examene de admitere.

Este o situație fără precedent la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. La cea mai prestigioasă unitate de învățământ liceală din județ, un elev a fost repartizat, cu media de admitere 4,48, la clasa de matematică – informatică, bilingv engleză. După prima etapă de repartizare, cea mai mică notă de intrare aici a fost 9,44, la Științe sociale.

Iar situația nu este singulară. Și alte licee de top din oraș au printre admiși elevi cu media mult sub standardele unităților de învățământ. Printre aceste se numără și Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța, care se laudă cu rezultate deosebite la învățătură. Acesta se afla pe locul 2, într-un top realizat la nivel județean în anul 2020 și pe 23 în clasamentul național.

Motivul acestui paradox? Elevii care fuseseră admiși pe locurile de la liceu, în prima etapă nu au mai confirmat. Iar dintre cei 211 copii nerepartizați, numai 6 au avut medii de peste 7,00. Se pare că, programele pe care liceele private le pun la dispoziție i-au făcut pe mulți dintre absolvenții cu medii mari să se reorienteze către acest tip de învățământ.

Reprezentanții unităților de învățământ se tem că cei care au obținut rezultate sub nivelul mediu nu vor da randament și nu vor face față exigențelor.

Soluția ar fi revenirea la vechiul sistem, susțin unii directori. Concret, aceștia și-ar dori să se organizeze din nou examene de admitere în cadrul liceelor, astfel departajare ar fi fost mult mai simplă.

În acest an, media generală obținută la Evaluarea Națională a reprezentat 80% din media de admitere la liceu, pe când notele din gimnaziu au avut o pondere de 20%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233