dobroge.tv

Live

Starea de bine a cadrelor didactice se reflectă în rezultatele elevilor: training gratuit pentru profesorii constănțeni

24 iunie 2021
Publicitate

Starea de bine a profesorilor se reflectă în rezultatele elevilor. Așadar, este nevoie de cadre didactice relaxate la catedră. Dascălii constănțeni au participat la un training gratuit, unde au învățat diferite metode prin care să își gestioneze emoțiile în fața clasei. Programul s-a desfășurat în mai multe orașe din țară, inclusiv la Constanța.

Meseria de profesor este una dintre cele mai solicitante. Din dorința de a face cât mai mult pentru elevi sau școală, unele cadre didactice ajung să se simtă epuizate. Motivația dascălului, sau lipsa acesteia, este în strânsă legătură cu reușita copiilor.

Profesorii sunt categoria socială și profesională care au ales să facă parte dintr-o profesie cu un stres foarte ridicat”, a declarat Simona Baciu, fondator proiect „Profesori Fericiți pentru România”.

Specialiștii spun că atunci când profesorii au o stare de bine, sunt relaxați, entuziasmați și chiar fericiți pe tot parcursul anului școlar, rezultatele academice ale elevilor for fi pe măsură.

Practic, se întâmplă schimbarea la clasă. În clasele în care profesorii aleg să învețe despre ei, să aducă metode noi în predare, folosind toate tehnicile pe care neuroștiința ni le pune la dispoziție, sunt clasele în care elevii vin cu bucurie și au satisfacția succesului academic”, a mai declarat Simona Baciu, fondator proiect „Profesori Fericiți pentru România.

Relația dintre copil și profesor, cadru didactic este specială. Ei vor resimți de la unul la celălalt, prin empatie, aceste schimbări de stare”, a declarat Daniela Marișcu, sponsor proiect.

Profesorii constănțeni au avut ocazia de a participa în luna mai la un training online numit „Starea de bine a profesorilor - o călătorie conștientă”. Aceștia au învățat despre noile tehnici de reducere a stresului, cum să-și gestioneze mai bine emoțiile, precum și despre modalități prin care pot fi mai fericiți.

Este important ca toți să fim fericiți și să știm că bucuria vine din noi. Și atât profesorul, cât și copii. Copiii, în general, știu mai repede decât noi, adulții, să fie fericiți. Și atunci, profesorii merg și susțin această stare de bine”, a mai declarat Daniela Marișcu, sponsor proiect.

Un profesor fericit este, în primul rând, un profesor care a ales conștient ceea ce dorește să facă”, a mai declarat Simona Baciu, fondator proiect „Profesori Fericiți pentru România”.

Proiectul a luat naștere în 2020 la Târgu Mureș. Până acum, profesorii din opt județe au participat la cursurile online. În total, peste 1.000 de cadre didactice s-au înscris în cadrul programului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233