dobroge.tv

Live

Au început înscrierile la Evaluarea Națională: 127 de centre de examen, la nivelul județului Constanța

07 iunie 2021
Publicitate

Au început emoțiile elevilor de clasa a VIII-a. Aceștia nu trebuie să depună nici un document la secretariatul unității de învățământ. Ei vor fi înscriși automat la Evaluarea Națională. Peste 5.000 de copii urmează să susțină testările începând cu 22 iunie. Examenul de anul acesta va avea și o etapă specială, pe 28 iunie, pentru cei care, conform unui certificat medical, nu s-au putut înscrie în prima etapă.

5.250 de elevi de clasa a VIII-a au participat la simulările naționale și județene. Tot atâția sunt așteptați în bănci și pe 22 iunie, când va avea loc prima probă, cea la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale.

Vor funcționa 127 de centre de examen, cele care au fost pe simulările naționale, dar acestea vor fi reorganizate pentru că sunt unități de învățământ în care sunt foarte puțini absolvență de clasa a VIII-a, iar aceștia vor fi redirecționați în cadrul U.A.T.-urilor”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța.

De luni, 7 iunie şi până pe 11 iunie, elevii de clasa a VIII-a se vor înscrie pentru susținerea Evaluării Naționale.

Aceștia vor fi înscriși automat la nivelul secretariatului fiecărei unități de învățământ. Nu sunt necesare documente care să fie depuse pentru că sunt preluați din baza de date, din SIR”, a mai declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ Constanța

Unii profesori spera ca elevii să obțină note cel puțin la fel de bune ca la simulările naționale și județene.

Se pregătesc foarte bine încă de atunci. Notele au fost pe măsura nivelului de învățare, pe măsura efortului depus până în momentul respectiv. Dar, foarte importantă este pregătirea pe care o realizează ei după aceea”, a declarat prof. Bianca Ibadula, director adjunct Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța.

Prima probă scrisă va avea loc pe 22 iunie la limba și literatura română, iar pe 24 la matematică. Rezultatele vor fi afișate pe 29 iunie, iar în aceeași zi se pot depune și contestațiile. Copiii vor afla notele finale pe 4 iulie. Media obţinută la Evaluarea Națională reprezintă un criteriu pentru admiterea elevilor la liceu. Va exista și o etapă specială dedicată elevilor care nu vor putea participa la prima sesiune din motive medicale sau care țin de măsurile de protecție sanitară. Înscrierile vor avea loc în perioada 28 iunie-2 iulie, iar probele se vor susține pe 5 și 6 iulie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233