dobroge.tv

Live

CAMPANIA DE VACCINARE

În școlile constănțene, a început imunizarea elevilor: până acum, în jur de 1.700 de elevi din județ s-au înscris pentru vaccinare

19 mai 2021
Publicitate

A început campania de vaccinare în școlile constănțene. Zeci de elevi s-au imunizat cu serul de la Pfizer, în cabinetul școlii. Prima unitate de învățământ unde a început vaccinarea este Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. Până acum, în jur de 1.700 de elevi din unitățile de învățământ din județ s-au înscris pentru vaccinare.

Alexandru este elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Este primul elev din județ care s-a imunizat la școală.

Este o necesitate și eu am avut și COVID dar a trecut acea perioadă de o lună și am zis că trebuie. La un moment dat trebuia oricum să ne vaccinăm”, spune Alexandru.

Alături de el și alți colegi au primit serul de la Pfizer. Nici teama de ace nu i-a împiedicat pe unii dintre aceștia să ia parte la campania de imunizare.

Reporter: Ai avut emoții la vaccin?

Elevă: Da, cu siguranță. Am avut extrem de multe emoții.

Reporter: A durut?

Elevă: Nu a durut absolut deloc.

Am mai vaccinat copii în centrul de vaccinare. Și eu am copii și i-am vaccinat și este o plăcere. Ei sunt foarte veseli, sunt deschiși, sunt informați și nu a fost deloc greu”, a declarat Adina Dideanu, asistent medical.

La Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța s-au înscris 240 de copii pe listele de la Direcția de Sănătate Publică pentru imunizare. Unii elevi s-au vaccinat deja, spun reprezentanții școlii.

La momentul la care am realizat catagrafierea, am constatat că avem un număr destul de mare de elevi care sunt deja imunizați prin vaccinare sau care au căpătat imunitate ca urmare a faptului că au trecut prin boală. De asemenea, un număr semnificativ erau cei care erau deja programați de familii la vaccinare, din cei care și-au declinat intenția la momentul respectiv”, a declarat Loredana Tănase, director adjunct Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.

În prima zi de vaccinare în instituțiile de învățământ, au fost aduse 72 de doze care conțineau serul de la Pfizer.

Sunt însă și părinți sceptici când vine vorba de imunizarea copiilor. Încă sunt multe semne de întrebare și acesta este motivul pentru care ezită să-și dea acordul în campania de vaccinare.

Nu am prea înțeles implicarea și rolul Ministerului Educației în această campanie. Și după cum l-am atenționat și pe domnul secretar de stat când a venit la Constanța, domnul Sorin Ion, noi nu am fost informați suficient”, a declarat Dănuț Cernat, președinte Consiliul Județean al Părinților din Constanța.

Astăzi la Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța a debutat acțiunea de vaccinare a elevilor din județul nostru. Pentru vaccinare, elevii au nevoie de acordul părintelui sau a tutorelui la prima catagrafie. În județul nostru s-au înscris pentru vaccinare aproximativ 1.700 de elevi”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În județul Constanța sunt peste 22.000 elevi de liceu. Campania va continua zilele următoare și în alte unități de învățământ.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233