dobroge.tv

Live

Pregătiri pe ultima sută de metri în școli: elevii din clasele V-VII și IX-XI se vor întoarce și ei în bănci

13 mai 2021
Publicitate

Dezinfectanți, bănci distanțate și pauze decalate - așa își așteaptă unitățile de învățământ elevii care se vor întoarce, după luni bune de școală online. Este vorba de cei din clasele V-VII și IX-XI. Cei din anii terminali au început orele fizic la începutul acestei săptămâni. Profesori și elevi de-o potrivă sunt nerăbdători și speră ca lucrurile să reintre în normal cât mai curând.

Avem dispenserul pentru dezinfectant pentru elevi. Avem și la intrarea în școală dezinfectant”.

Așa se pregătesc majoritatea școlilor constănțene pentru a-i primi pe cei din clasele V-VII și IX-XI. Toate măsurile sanitare au fost luate, astfel încât elevii să fie în siguranță.

Pentru o bună siguranță și pentru faptul că se face dezinfecție, deratizare periodic, mâine după amiază avem deratizare, dezinfecție totală în așa fel încât luni să fie toată școala super”, a declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială Nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța.

Unele unități de învățământ funcționau și înainte de pandemie în schimburi, adică o parte din clase de dimineață, altele de după-amiază. Măsura este acum foarte bună, mai ales că în această perioadă este bine ca școlarii să interacționeze cât mai puțin între ei.

Vor fi decalate pe clase. Noi avem și două corpuri. E ușor de făcut. Avem o oră la dispoziție între schimburi. Se face dezinfecție în fiecare, o oră între schimburi”, a mai declarat prof. Cătălina Dumbravă, director Școala Gimnazială Nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanța.

Este un lucru bun, atât timp cât o să fie și situația cu COVID-ul ok”, spune un elev.

Reprezentanții elevilor cred că este important ca toate regulile să fie respectate. Doar așa procesul educațional se va desfășura în cele mai bune condiții. Însă orice măsură ar lua autoritățile, responsabilitatea școlarilor este cea mai importantă.

Având în vedere posibilitatea reîntoarcerii la școală a tuturor elevilor constănțeni, este foarte important ca școlile și administrațiile locale să asigure măsurile necesare pentru desfășurarea optimă a cursurilor. Precum: dezinfectant, măști, materiale sanitare conforme. Dar și elevii trebuie să fie responsabili, păstrând distanțarea și respectând măsurile impuse de către autorități”, a declarat Eduard Chirilov, vicepreședinte Consiliul Județean al Elevilor Constanța.

Colegii mei au purtat măști mereu. Și în ore și în pauze și peste tot. Am ieșit, am aerisit clasele”, spune un elev.

Doar pentru aproximativ o lună se vor întoarce elevi în bănci. Și asta pentru că anul școlar 2020-2021 este aproape de final. Copiii vor lua vacanță pe 25 iunie.

De săptămâna viitoare să reînceapă și cursurile școlare la un nivel de 100% grad de participare”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanța.

Municipiul Constanța se află de cel puțin o săptămână în scenariul verde. Joi, rata de incidență a fost 0,91 cazuri la mia de locuitori, în scădere față de zilele precedente.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233