PROGRAMUL ROSE, LA CONSTANȚA
Elevii din clasele terminale s-au întors la ore: 34 de licee din județul Constanța organizează în această perioadă ore remediale
A început activitatea de recuperare a materiei. 34 de licee din județul Constanța organizează în această perioadă ore remediale. Acestea sunt destinate tuturor elevilor. Însă cei care se întorc fizic la școală sunt tinerii din clasele terminale. Copiii vor face timp de două săptămâni pregătire suplimentară pentru examenele naționale.
Elevii din anii terminali au revenit în bănci. Potrivit Ministerului Educației, aceștia pot participa activ, în format fizic, la orele de pregătire suplimentară pentru examenele naționale din această vară.
Programele remediale au ca scop sporirea șanselor elevilor din anii terminali pentru a obține rezultate cât mai bune la examenele naționale din vară.
„Putem să avem prezență fizică în această perioadă, a elevilor pornind de la clasa pregătitoare și până la clasa a VII-a pe programul național tip Școală după școală și de aceea, insist ca acolo unde încă nu s-a analizat posibilitatea de acces a acestui program, să se facă măcar pentru elevii din clasele a VII-a și a XII-a, a XII-a prin proiectul ROSE”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general ISJ.
Elevii vor asimila mult mai ușor materia prin participarea activă la cursuri.
„Atât timp cât sunt fizic la ore eu cred că suntem capabili să învățăm pentru Bacalaureat”, spune un elev.
„Există în formatul acesta online asincron activități pe care profesorii, mai ales de la disciplinele pentru examenul de Bacalaureat, activități pe care ei le desfășoară suplimentare, mai ales rezolvare de exerciții, probleme, de subiecte similare Bacalaureatului”, a declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.
Prezența la ore a elevilor este extrem de importantă în special când vine vorba despre materii precum fizică sau chimie. Profesorii speră ca rata de incidență să scadă în județul Constanța pentru ca după încheierea vacanței, elevii să poată să se întoarcă din nou în bănci.
„Sperăm ca după terminarea vacanței, condițiile medicale ne vor permite să continuăm cursurile în format fizic”, a mai declarat prof. Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.
Orele remediale sunt un mare ajutor și pentru părinții care nu își permit să plătească meditații private. În acest moment, în județul Constanța, 34 de licee sunt incluse în programul ROSE.