Reprezentanții elevilor vor începerea anului școlar de la 1 septembrie: „E nevoie acum, mai mult ca niciodată, după pandemie, să facem școală pe bune”
An școlar mai lung care să înceapă de la 1 septembrie. Este propunerea mai multor asociații și organizații non-guvernamentale din Educație. Inițiatorii nu văd cu ochi buni nici prelungirea vacanței de primăvară, în condițiile în care și așa s-au pierdut prea multe zile de școală.
Mai multe asociații de elevi din țară cer modificarea structurii anului școlar. Mai exact, acestea vor ca școlarii să se întoarcă în bănci pe 1 septembrie. Reprezentanții elevilor din Constanța cred că acele două săptămâni pe care le-ar câștiga sunt importante pentru recuperarea materiei, în condițiile în care și așa s-au pierdut prea multe zile de școală.
„E nevoie acum, mai mult ca niciodată, după pandemie, să facem școală pe bune, să încercăm să recuperăm cât mai multă materie. Un prim pas ar fi să avem mai multe zile de școlarizare, mai ales după această vacanță de o lună care, din punctul nostru de vedere, a fost nejustificată”, a declarat Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
Și cadrele didactice sunt de părere că se va pierde contactul cu școala, dar și foarte mult din materie.
„Sigur că, din punct de vedere al continuității actului didactic este o ruptură care are influențele ei. Dar măsurile din aceste vremuri pe care le trăim nu pot fi optimale”, a declarat Vasile Nicoară, director Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța.
Cu toate acestea, unora dintre elevi pare să le prindă bine această vacanță prelungită. Tinerii din anii terminali, de pildă, spun că vor folosi timpul pe care îl au pentru studiu.
„Mi se pare ok, ținând cont că o să am mai mult timp de lucru. Vacanța asta chiar o să ne prindă bine. O să avem mult mai mult timp pentru examenele care urmează”, spune un elev.
De asemenea, autorităților li se cere să ia măsuri concrete pentru ca țara noastră să nu mai aibă cel mai scurt an școlar din Uniunea Europeană.
„România are cele mai puține zile de școlarizare din Uniunea Europeană, iar acest lucru se vede la rezultatele testelor PISA, în general la nivelul de educație și la rezultatele pe care elevii la obțin”, a mai declarat Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
Inițiatorii propun un amendament la Legea Națională a Educației care să reglementeze un număr minim de zile de școală mai mare de 165, câte avem în momentul acesta.
Pe termen lung, se cere renunțarea la vacanțe rare și lungi, în favoarea unora scurte, periodice în timpul anului școlar. Reprezentanții elevilor susțin că fiecare zi în care se pune accentul pe recuperarea materiei este esențială pentru școlarii de toate vârstele.
Eveniment
Social
Externe
-Stadion-de-18.000-de-locuri-în-Constanța.-Primăria-pregătește-„terenul”-(1).jpg)
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion

Ce se întâmplă cu festivalul NEVERSEA? Organizatorii au semnat un protocol cu Primăria Capitalei

Atenție, se oprește apa în mai multe zone din municipiul Constanța!
Autoturism de lux căutat de autoritățile din Olanda, descoperit de poliţiştii de frontieră în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea
Aprovizionare cu marfă în Constanța: orele stabilite pentru vehiculele de peste 3,5 tone
Școala Gimnazială nr. 37 din Constanța va fi modernizată: contractul de execuție a fost semnat
Ziua Porților Deschise la Gruparea Mobilă Constanța
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

