dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Ziua internațională a Francofoniei, sărbătorită de elevii Colegiului Comercial „Carol I”

CONSTANȚA. Ziua internațională a Francofoniei, sărbătorită de elevii Colegiului Comercial „Carol I”
20 martie 2021
Redactia DTV
Publicitate

20 martie este Ziua Internațională a Francofoniei. Se estimează că la nivel mondial 300 de milioane de oameni celebrează această zi pentru a-și exprima atașamentul pentru cultura și limba franceză. Francofonia reprezintă un vector al democrației și solidarității pe plan mondial și este ancorată în dinamica de dezvoltare economică, culturală și socială prin promovarea unor proiecte care pun în prim plan educația ecologică și egalitatea de șanse. În acest an tema lunii francofoniei este „Femei francofone, femei rezistente”.

Pe tot parcursul lunii martie, și-n România se organizează manifestări numeroase, precum expoziții, ateliere de creație și benzi desenate, webinarii, quiz-uri, recitaluri muzicale și mese rotunde. Datorită contextului sanitar actual majoritatea evenimentelor se desfăşoară online.

Chiar și în aceste condiţii speciale care impun anumite limite, elevii Colegiului Comercial „Carol I” sărbătoresc evenimentul, ca în fiecare an, cu mult entuziasm şi creativitate. De această dată, scena amfiteatrului mare a fost înlocuită cu un padlet pe care sunt încărcate toate creaţiile şi manifestările lor artistice la care au lucrat pe parcursul întregii săptămâni. Programul activităţilor propuse elevilor de profesorii de franceză din liceu mai cuprinde: crearea unui curs cu numele evenimentului pe platforma Google Classroom, distribuirea de materiale de promovare a limbii franceze, informaţii despre semnificaţia zilei, muzică francofonă, plantarea „Copacului francofoniei” in grădina liceului, concursuri (de fotografie, de cultură generală, de afişe), implicarea elevilor în concursurile organizate de Institutul Francez din Bucureşti « Deghizează-te într-un personaj francofon! » (concurs de fotografie) şi de Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” împreună cu Alianţa Franceză Constanţa « L’Homme et la Mer » dar şi provocarea de a intra în bucătărie pentru a încerca o reţetă simplă şi delicioasă de „madeleines” .

Elevii îndrumați de profesorii lor de franceză de la Colegiul Comercial „Carol I” (Elena Roadideal, Camelia Țuglea și Dana Stavrositu) au demonstrat că tradiția se poate păstra şi că sunt capabili să se reinventeze chiar şi în aceste condiţii dificile ale pandemiei .


Text: Prof. Mihaela Postelnicu şi prof. Elena Roadideal

Sursă foto: Colegiul Comercial „Carol I” Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233