dobroge.tv

Live

Redeschiderea școlilor este condiționată de măsuri sanitare stricte

04 februarie 2021
Publicitate

Masca, distanțarea și aerisirea sălilor de curs rămân măsurile fără de care școala nu poate începe fizic. Cele mai multe dintre unitățile de învățămât din Constanța sunt pregătite pentru redeschidere. Și reprezentanții elevilor sunt nerăbdători să se întoarcă în bănci, chiar dacă la nivel național, Consiliul Elevilor a propus că prima săptămână de școală din al doilea semestru să se desfășoare în format exclusiv online, pentru a le oferi școlilor timpul necesar pregătirilor.

Mai sunt câteva zile până ce o parte dintre elevii constănțeni se vor întoarce în bănci, conform scenariului galben. Copiii de grădiniță, cei din învățământul primar, dar și cei din anii terminali vor relua orele fizice, însă nu vor uită să respecte toate măsurile de protecție necesare.

Condițiile reînceperii școlilor rămân aceleași ca la începutul anului școlar din septembrie. Se pune în continuare accentul pe portul măștii de protecție. Aerisirea, ventilația sălilor de curs este imperios necesară. Iar când vine vorba de distanțare, este recomandat ca mobilierul să fie repartizat cât mai depărtat posibil.

De asemenea, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a făcut o serie de precizări privind desfășurarea cursurilor, dar și situațiile în care se suspendă acestea. 

„La două cazuri elevi per clasă să se suspende activitatea într-o clasă. Dacă în aceeași școală, există mai multe cazuri în fiecare clasă, se va suspendă prezența fizică timp de 14 zile în întreaga școală. În ceea ce îi privește pe profesori, deoarece interacționează cu mai multe grupuri de elevi se va suspendă activitatea în întreaga școală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educației. 

Și unitățile de învățământ s-au pregătit: și-au luat toate măsurile de siguranță, iar cadrele didactice așteaptă să se întoarcă la catedră.

„Chiar ieri am primit de la Inspectorat măști, igienizant, termometre, dispensere și alte materiale sanitare, spirt, de toate. Da, avem, avem pentru toți copiii care vor veni luni la școală”, a declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.

Chiar dacă la nivel național, reprezentanții elevilor sunt îngrijorați că unitățile de învățământ nu sunt pregătite pentru redeschidere și cred că prima săptămână ar trebui să se desfășoare tot online, elevii constănțeni sunt de altă părere. Aceștia cred că totul va decurge în condiții de siguranță.

„Nu cred că ar trebui să mai amânăm începerea școlilor, pentru că din punctul nostru de vedere, oricum a durat destul de mult până să începem fizic orele. Nu poți recupera materia pe care ai parcurs-o online tot cu școală online. Iar legat de pregătirea directorilor și a spațiilor efective din clasă, cred că ar trebui să se facă o evaluare să știm dacă unitățile de învățământ sunt pregătite”, spune Sabina Spătariu, președinte Asociația Elevilor Constanța.

De asemenea, elevii sunt de părere că acesta este momentul în care să se facă școală cum trebuie, pentru că pe parcursul orelor online s-a adunat suficientă materie pe care o au de recuperat. Din 2 noiembrie, toate școlile din Constanța au trecut în scenariul roșu, după ce rată de infectare cu noul coronavirus a depășit 3 la mia de locuitori.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233