dobroge.tv

Live

Marți se ia decizia finală privind redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie

Marți se ia decizia finală privind redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie
02 februarie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Marți, 2 februarie, după o nouă evaluare epidemiologică, se va lua decizia finală privind redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie. Revenirea elevilor în bănci este dorită de majoritatea factorilor implicaţi în luarea deciziei, însă contagiozitatea mare a noii tulpini de coronavirus şi faptul că puţini dintre angajaţii din învăţământ s-au vaccinat sunt principalele vulnerabilităţi.

Decizia privind deschiderea şcolilor după vacanţa intersemestrială va fi luată de preşedintele Klaus Iohannis împreună cu premierul Florin Cîţu, miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei şi specialiştii din sistemul sanitar care deţin cele mai noi date referitoare la evoluţia pandemiei.

În cazul în care se va reveni la şcoală decizia va fi descentralizată la nivelul fiecărei localităţi, în funcţie de incidenţa cumulată.

Dacă rata infectării în ultimele 14 zile va fi sub 1,5 la mie, toţi elevii vor merge la şcoală, fiind aşa-numitul ”scenariu verde”. La o rată de infectare cuprinsă între 1,5 şi 3 la mie, scenariul galben, vor participa fizic la ore copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale - VIII, XII.

Dacă localitatea intră în scenariul roşu – o rată de infectare de peste 3 la mie – vor mai face cursuri „faţă în faţă” copiii de grădiniţă şi de ciclu primar.

La peste 6 la mie, orice localitate intră în carantină, iar toţi elevii trec la cursuri online.

Încă din 14 ianuarie preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că decizia finală privind redeschiderea şcolilor va fi luată în 2 februarie.

În data de 2 februarie, înainte să înceapă şcoala, vom face tot împreună o reevaluare a situaţiei pandemice şi decizia finală - repet, decizia finală - va fi luată pe 2 februarie”, a anunţat atunci preşedintele, explicând foarte clar că decizia va ţine cont de evoluţia pandemiei.


Sursă foto: Arhivă Dobrogea TV

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233