Elevii și profesorii care suferă de boli cronice, ar putea face școala online în continuare
Elevii și profesorii care suferă de boli cronice vor putea să facă orele online și după redeschiderea școlilor. Este decizia Ministrului Educației, care crede că aceștia vor fi feriți astfel de pericolele expunerii în colectivitate. Specialiștii sunt însă de părere că toți copiii ar trebui să se întoarcă în bănci, câtă vreme sunt respectate cu sfințenie toate normele de igienă.
Școala online a întâmpinat numeroase probleme, în ultimul an și nu este de mirare că atât elevii cât și profesorii vor o întoarcere la normal cât mai rapidă. Însă expunerea în colectivitate ar putea fi un pericol pentru cei care au afecțiuni cronice. Elevii spun că această măsură este binevenită. În situația în care ne aflăm, trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili.
„Ne aflăm într-o situație fără precedent, în care trebuie să ținem cont de particularitățile fiecărui actor educational, în procesul de predare-învățare. Trebuie să ținem cont de nevoile fiecăruia astfel încât să nu punem în pericol viața și sănătatea nimănui. Pentru că sunt zeci de mii de elevi, la fel si profesori”, a declarant Silviu Morcan, reprezentant Consiliul Elevilor.
Pentru a rămâne acasă, elevii trebuie să prezinte un certificat medical care să ateste că suferă de o boală cronică.
„Cunosc faptul că s-a pus această problemă. Totuși, și profesorii și elevii trebuie să demonstreze printr-un certificate medical că suferă de boli care nu le permit să vină în școală. Și vor face probabil, la solicitarea părinților scrisă, în online, de acasă, ca la începutul acestui an școlar”, a declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.
În cazul profesorilor, situația se complică. Fără prezența fizică la ore nu vor putea să țină o clasă în frâu, iau reprezentanții unităților de învățământ speră ca ministerul să găsească o soluție.
„Este o problemă dacă un profesor face toate orele de acasă. Ce fac cu copii când au acele ore? Cine mi-i supraveghează? E destul de problematic dar sper să se găsească o soluție”, a mai declarat Claudia Nițu, director Liceul Energetic Constanța.
Specialiștii însă spun că elevii ar trebui să meargă la ore, indiferent de afecțiuni. Izolarea mai mult rău le face, iar dacă respectă regulile, copiii nu se expun niciunui pericol real.
„Trebuie să înfruntăm lucrurile cu curaj. Copiii trebuie să meargă la școală respectând toate regulile de igienă. Poare nu neapărat de distanțare. Dar igiena mâinilor și măscuța îi vor ajuta foarte mult să se protejeze și de gripă și de alte virusuri și de alte bacterii. Și ei trebuie să meargă la școală!”, a declarat Eugenia Munteanu, medic de familie.
Pe 2 februarie va fi luată o decizie oficială privind redeschiderea școlilor în format fizic, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.
Eveniment
Social
Externe

Ziua Mondială a Sănătății, marcată pe 7 aprilie. Care este programul la SCJU Constanța

CONSTANȚA. A fost livrat primul microbuz electric

Campania electorală din 2025: ce este permis și ce este interzis
Indemnizațiile de creștere a copilului și stimulentele de inserție vor fi plătite înainte de Paște
Spitalul Județean Constanța își extinde serviciile medicale. VEZI despre ce este vorba
Noi reguli de circulație! Două străzi devin cu sens unic
Primăria Constanța a finalizat demersurile pentru avizele necesare noului stadion
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

