dobroge.tv

Live

Bărbat amendat după ce a sunat la 112 să-și reclame vecinii ce nu purtau măști de protecție

Bărbat amendat după ce a sunat la 112 să-și reclame vecinii ce nu purtau măști de protecție
10 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Un bărbat din Timișoara a primit amenda maximă de 1.000 de lei pentru folosirea abuzivă a serviciului de urgență 112. Bărbatul și-ar fi reclamat vecinii care stăteau într-un grup mare de persoane, fără a purta masca de protecție. Cazul a ajuns în instanță.

Bărbatul a fost amendat după ce a sunat la 112 pentru a reclama că în curtea comună a locuinţei imobilului „peste 20 de persoane nu respectă regulile de distanţare sociala, fără să poarte mască de protecţie, obligatorie la acea data”. Timişoreanul a arătat că persoanele respective se certau, în grup fiind şi șapte-opt copii minori.

Inspectoratul de Poliție Județean a arătat în instanță că bărbatul a fost amendat pentru că a sesizat prin 112 că în curtea comună a imobilului în care locuieşte „are loc o petrecere la care participă minimum 50 de persoane, fără să poarte mască de protecţie”, dar când polițiștii au ajuns la fața locului, au constatat reunirea a 10 persoane pentru o şedinţă a locatarilor. „Persoanele respectau măsurile de distanţare împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, a mai arătat Poliţia în proces.

Pe de altă parte, bărbatul a afirmat în instanță că a sunat la 112 pentru că-i era teamă să nu se îmbolnăvească, având deja o sănătate precară după ce a suferit un accident vascular, de asemenea, bărbatul suferă de diabet zaharat de tip 2, tensiune arterială si nişte sechele în urma accidentului vascular cerebral.

Judecătoria Timișoara a anulat amenda ce i-a fost aplicată bărbatului. Aceștia au motivat că bărbatul a fost amendat pentru „apelare abuzivă” a serviciului de urgență 112, însă, conform legii aceasta se definește ca fiind „apelarea repetată, cu rea intenţie, fără ca apelantul să justifice o stare care necesită acţiunea agenţiilor specializate de intervenţie”.

Pentru a constitui contravenţie, este necesară apelarea abuzivă, adică apelarea repetată şi cu rea intenţie a numărului 112, fără ca apelantul să justifice o stare care să necesite acţiunea agenţiilor specializate de intervenţie sau apelarea pentru a aduce injurii operatorilor. (…) Din cuprinsul declaraţiei martorei M.D. reiese că petentul a apelat numărul 112 o singură dată, iar nu în repetate rânduri. De asemenea, petentul nu a acţionat cu rea-credinţă, ci ca urmare a resimţirii unei temeri, în contextul pandemiei de SARS-COV-2, prin prezenţa unui număr ridicat de persoane în curtea comună a imobilului în care locuieşte, care nu purtau mască de protecţie şi nu respectau distanţa de siguranţă”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara prin care amenda a fost anulată. 

Sentinţa nu este definitivă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233