dobroge.tv

Live

Oportunităţi pentru Constanţa, din Israel - consulul onorific al României, Tvica Berkovits, anunţă investiţii în judeţ

Oportunităţi pentru Constanţa, din Israel - consulul onorific al României, Tvica Berkovits, anunţă investiţii în judeţ
04 noiembrie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Premierul României, Ludovic Orban, s-a aflat astăzi în vizită oficială în Israel, acolo unde s-a întâlnit cu omologul său, Benjamin Netanyahu, și cu președintele statului, Reuven Rivlin. Ludovic Orban a discutat la întrevederea cu omologul israelian Benjamin Netanyahu despre "posibilitatea producţiei comune a vaccinului împotriva Covid-19", anunță Guvernul.

Tot în Israel, premierul s-a întâlnit şi cu Tvica Berkovits, consulul de Onoare al României în Israel şi medic al premierului Benjamin Netanyahu de 27 de ani. Pentru Tvica Berkovits, Constanţa ocupă un loc special, astfel că au discutat despre oraşul de la malul mării.

În primul rând, Tvica Berkovits a ținut să salute alegerea în funcție a primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, și a președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. Acesta i-a mărturisit primului ministru că are o legătură cu Constanța și cu administrația orașului și că în curând vor avea loc discuții în acest sens și vizite, dacă vor fi posibile, în contextul pandemic. Mai mult, Tvica Berkovits a promis că o să facă tot ce-i stă în putere să ajute administrația locală cu expertiza israeliană pe zona de sănătate, agricultură și tehnologie .

Acest fapt nu ar aduce decât beneficii pentru judeţul nostru, israelienii fiind recunoscuţi la nivel mondial pentru spitalele sale, cât şi pentru tehnologia de ultimă oră. Prin tehnologie, israelienii au reușit să transforme o zonă deșertică într-o oază. Știu cum să găsească apă, cum să o transporte și să o folosească eficient. De pildă, pentru a nu se pierde nimic, s-a ajuns la performanța de a se iriga cu picătura: efectiv, la rădăcina plantelor este picurată atâta apă cât este nevoie.

Tvica Berkovits este medicul personal și prietenul cel mai bun al primului ministru Beniamin Netanyahu. De asemenea, este consul onorific al României in Israel și consilier onorific al premierului Ludovic Orban. Este singurul consilier pe care Ludovic Orban l-a păstrat de pe vremea Vioricăi Dăncilă. Pe restul i-a concediat.

Tvica Berkovits s-a născut în Maramureş, la Târgu Lăpuş, dar a emigrat cu soţia, și ea româncă, în Israel, când erau foarte tineri. Elisabeta Berkovits este director de relații internaționale și profesor de pian la Conservatorul din Ierusalim. Ea s-a născut la Târgu-Mureș, iar tatăl său, medic, a devenit, după emigrare, directorul secției de Radiologie de la Spitalul Hadasa din Ierusalim. Elisabeta Berkovits este foarte bună prietenă cu Sara Netanyahu, soția prim-ministrului israelian, și i-a învățat pe cei doi băieți ai familiei Netanyahu, Iair și Avner, să cânte la pian. 

A fost distins cu premii și titluri, dintre care menționăm: Doctor Honoris Causa a Universității Titu Maiorescu, Medalia Iuliu Haţieganu decernată de Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj, distincția ,,Cetățean de Onoare al Municipiului București”, distincția ,,Cheia orașului București”, distincția ,,Cetățean de Onoare al Orașului Târgu-Lăpuș”, distincția ”Cheia Orașului Onești”, în semn de prețuire și recunoștință pentru multiplele acțiuni întreprinse în folosul poporului român.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233