dobroge.tv

Live

Peste 120 de elevi și studenți vor depune Jurământul Militar

Peste 120 de elevi și studenți vor depune Jurământul Militar
22 octombrie 2024
Redactia DTV
Publicitate

Academia Navală „Mircea cel Bătrân” și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” vor desfășura joi, 24 octombrie, ora 10.00, la sediul Academiei Navale, ceremonia de depunere a Jurământului Militar pentru studenții și elevii din anul I.

„Jur credință Patriei mele, România! Jur să-mi apăr țara chiar cu prețul vieții! Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare! Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, sunt cuvintele pe care 63 de studenți și 59 de elevi le vor rosti în prezența conducerii celor două instituții militare de învățământ superior și postliceal, a reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale și instituțiilor beneficiare, a comandanților de mari unități și unități din Forțele Navale Române, a cadrelor didactice, rudelor și celor apropiați.

Asumarea legământului suprem de credință față de Patrie marchează finalul perioadei de pregătire militară generală, pe parcursul căreia, studenții și elevii militari de anul I au participat la numeroase activități tematice, au învățat bazele instrucției de front, au susținut ședințe de tragere cu armamentul individual și s-au familiarizat cu specificul armei pentru care au optat și cu valorile și tradițiile Marinei Militare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233