dobroge.tv

Live

Microbuze electrice pentru elevii unităților de învățământ preuniversitar! Lista unităților beneficiare a fost extinsă cu cinci localități

Microbuze electrice pentru elevii unităților de învățământ preuniversitar! Lista unităților beneficiare a fost extinsă cu cinci localități
08 octombrie 2024
Redactia DTV
Publicitate

În cursul zilei de ieri, 07 octombrie 2024, președintele CJC, Mihai Lupu, a semnat Actul adițional la Contractul de finanțare nr. 1195/12.09.2024, care prevede suplimentarea numărului de microbuze electrice (16+1) de la 25 la 30 de bucăți. Lista unităților beneficiare a fost extinsă cu cinci localități: Saligny, Saraiu, Grădina, Hârșova și Bărăganu. Este vorba despre proiectul „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța”, finanțat în cadrul PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată.

„După finalizarea achiziției inițiale, au rămas fonduri disponibile, astfel că s-a decis cumpărarea a încă cinci microbuze, în limita bugetului alocat inițial.Noile microbuze vor asigura un transport sigur și ecologic pentru elevii din localitățile eligibile, facilitând accesul la educație și contribuind la protejarea mediului. În cazul celor cinci microbuze suplimentare, ne angajăm să derulăm noi proceduri de achiziție, ceea ce înseamnă că acestea vor ajunge în județ cel mai probabil în vara anului viitor.”, a precizat Mihai Lupu, președintele CJC.

Modificările aduse prin acest act adițional nu afectează scopul, obiectivele sau valoarea eligibilă fără TVA a proiectului, iar cele 25 de microbuze deja contractate sunt așteptate să ajungă în județul Constanța până la sfârșitul lunii octombrie 2024.

Amintim că în luna aprilie a acestui an s-a semnat contractul de furnizare microbuze electrice în cadrul proiectului „Dotarea cu microbuze electrice pentru elevi ai unităților de învățământ preuniversitar care funcționează în localitățile eligibile de pe raza Județului Constanța”, finanțat în cadrul PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată. Valoarea contractului de finanțare se ridică la 35.848.750,00 lei cu TVA.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Constanța își reafirmă angajamentul de a extinde rețeaua de transport școlar ecologic în toate comunitățile din județ, garantând accesul egal la educație pentru toți elevii.

Sursă foto: arhivă

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233