dobroge.tv

Live

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia

Reactoare de ultimă generație instalate în rafinăria Petromidia
29 mai 2024
Redactia DTV
Publicitate

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a introdus în fluxul operațional al rafinăriei Petromidia două reactoare moderne, parte din instalația de Hidrofinare Distilat de Vid (HDV), care urmează să atingă parametri operaționali optimi în cel mai scurt timp.

Investiția de circa 16 milioane de dolari, implementată în cadrul reviziei generale recent finalizate, va duce la creșterea cantităților de catalizator încărcat. Integrarea reactoarelor în producție a fost marcată în prezența reprezentantului Guvernului României – consilierul de stat Florin Spătaru și a Excelenței Sale, Ambasadorul Kazahstanului în România, Yerlik Ali, aflați în vizită oficială astăzi, pe platforma Petromidia.

Aceste echipamente speciale sunt proiectate și executate pentru exploatarea la temperaturi și presiuni considerabile, în mediu cu prezență de hidrogen.

Cele două reactoare, care măsoară aproximativ 33 de metri înălțime și cu o greutate de circa 285 de tone fiecare, au fost fabricate în România, de compania Comes, iar instalarea în fluxul operațional a fost realizată de Industrial Montaj.

Rolul instalației HDV este prelucrarea / hidrofinarea amestecurilor de motorină rezultate din procesele tehnologice ale altor instalații din fluxul operațional, în vederea eliminării compușilor cu sulf și, implicit, obținerea de componenți EURO 5 pentru producția finală de motorină.

Schimbarea reactoarelor este unul dintre cele mai importate proiecte implementate în timpul reviziei generale. Per total, circa 85 de milioane de dolari au fost investite în proiectele de modernizare ale rafinăriei Petromidia, cea mai mare unitate de profil din țară.

În primele trei luni din 2024, rafinăria Petromidia a procesat 943 de mii de tone de materii prime, preponderent țiței de origine Kazahstan. Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat al României, plătind peste 316 milioane de dolari în primul trimestru anului.

Acționarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct și indirect) și Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233