dobroge.tv

Live

O tânără ostatică cu cetățenie română a fost ucisă de teroriştii Hamas. Inbar avea doar 27 de ani şi era studentă la Arte

O tânără ostatică cu cetățenie română a fost ucisă de teroriştii Hamas. Inbar avea doar 27 de ani şi era studentă la Arte
17 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Veste cumplită pentru familia unei tinere de doar 27 de ani, cu cetîţenie română, răpită de teroriştii Hamas. Ambasada Israelului la Bucureşti a anunţat sâmbătă seară decesul Inbar Haiman, o tânără de 27 de ani, studentă la Arte, care avea şi cetăţenie română şi care a fost răpită de teroriştii Hamas pe 7 octombrie în timp ce se afla la festivalul de muzică Nova.

„Am aflat cu profundă tristeţe vestea care confirmă decesul tinerei Inbar Haiman, ucisă de teroriştii Hamas. În vârstă de doar 27 de ani, Inbar avea cetăţenie română şi era studentă la Arte. Executa lucrări de artă stradală deosebite şi numele sub care era cunoscută în Israel şi în lume era "Pink", semnătura ei inconfundabilă”, a transmis ambasada.

Inbar Hayman a fost răpită de teroriștii Hamas în atacul de la 7 octombrie din sudul Israelului. Tânăra participa la festivalul de muzică „Supernova” din deșert, unde făcea voluntariat, potrivit prietenului ei, Noam Alon. Când a simțit pericolul, i-a trimis un mesaj lui Alon. Acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbați înarmați îi măcelăreau pe tineri, în timp ce aceștia încercau să fugă. Fata s-a ascuns inițial sub o scenă, apoi, s-a adăpostit după un tufiș, dar teroriștii care erau pe motociclete au găsit-o și au luat-o ostatică. Ulterior, familia a primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arăta pe fata însângerată și bătută, înconjurată de patru bărbați. Recent, familia sa a fost anunțată că a murit în captivitate. Corpul lui Inbar este încă în posesia Hamas, potrivit presei din Israel, citată de adevarul.ro.

Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat printr-o postare pe Facebook în care afirmă că decesul tinerei artiste de 27 de ani Inbar Haiman, Pink - cu cetăţenie româno-israeliană - ucisă de teroriştii Hamas, l-a întristat profund.

”Decesul tinerei artiste de 27 de ani Inbar Haiman, Pink, ucisă de teroriştii Hamas, m-a întristat profund. Sunt alături de familia şi prietenii săi şi le transmit întreaga compasiune. România rămâne alături de comunitatea internaţională şi susţine eforturile Statului Israel de eliberare a tuturor ostaticilor răpiţi de teroriştii Hamas”, afirmă Ciolacu într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

În opinia sa, negocierile pentru soluţionarea conflictelor reprezintă soluţia viabilă pentru restabilirea păcii si securităţii în regiune, punct de vedere pe care l-a susţinut şi în dialogul avut săptămâna aceasta cu Moshe Arbel, ministrul de Interne al Israelului, şi cu membri ai familiilor unor cetăţeni israelieni de origine română ţinuţi ostatici în Fâşia Gaza.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233