dobroge.tv

Live

Veste bună pentru românii care nu și-au pus repartitoarele de căldură! Termenul se prelungește cu un an

15 decembrie 2023
Publicitate

Veste bună pentru românii care nu şi-au pus repartitoarele de căldură. Aceștia nu mai sunt obligați să le monteze până la sfârșitul lunii. Un proiect care a fost adoptat de Senat prevede ca termenul să fie prelungit cu un an. De asemenea, persoanele vulnerabile urmează să fie susţinute financiar pentru montarea lor. Vor fi acordaţi 750 de lei pentru fiecare locuinţă. Suma va fi pusa pe cardurile de energie. Proiectul de lege a fost inițiat de ministrul liberal al Energiei, Sebastian Burduja, alături de senatorii PNL Roberta Anastase, Toma Petcu, Mihail Veștea și de alți parlamentari. Acesta a fost depus la Senat pe 20 noiembrie 2023. Atunci membrii partidului au scris pe pagina lor de socializare că:

„Inițiatorii liberali vor compensarea costului achiziției și montării acestor dispozitive pentru categoriile vulnerabile, în limita a 750 lei/locuință. Beneficiarii sunt persoanele care au primit deja cardurile de energie, cu care pot plăti facturi la electricitate, gaz sau încălzire. Acest ajutor va putea fi folosit și pentru plata sumei care depășește subvenția de 750 lei din costul repartitoarelor”, se arată în postare.

Sprijinul financiar pentru achiziția sistemelor individuale de energie ajunge la 375 milioane lei. Banii alocați provin din Fondul pentru Modernizare. Românii trebuie să-și monteze repartitoarele până pe 31 decembrie 2024. Cine nu o face riscă amenzi de până la 1.000 de lei. Însă, ca să devină lege, proiectul mai trebuie să treacă de un vot, cel din Camera Deputaţilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233