dobroge.tv

Live

Ovidiu Cupșa a fost demis de la conducerea CERONAV. ''Mi-am asumat să candidez la Primăria Municipiului Constanța în 2024''

Ovidiu Cupșa a fost demis de la conducerea CERONAV. ''Mi-am asumat să candidez la Primăria Municipiului Constanța în 2024''
14 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Ovidiu Cupșa a fost demis de la conducerea CERONAV, după aproape 12 ani de când deţinea această funcţie. Ovidiu Cupşa a transmis, astăzi, un punct de vedere oficial, pe pagina sa de Facebook, în care a anunţat că va fi înlocuit de la conducerea CERONAV cu Teodor Popa. Mai mult, acesta şi-a anunţat şi candidatura la Primăria Constanţa în 2024.

"N-AU REUȘIT SĂ DESFIINȚEZE CERONAV, AU REUȘIT DOAR SĂ MĂ DEMITĂ PE MINE

După aproape 12 ani în care echipa CERONAV a făcut un management performant, am fost revocat de la conducerea instituției.

În acești ani am adus CERONAV în topul mondial al instituțiilor de training maritim:

- suntem astăzi cel mai mare centru de training din Europa

- avem cea mai mare ofertă de cursuri,

- am devenit singurul centru acreditat concomitent pentru a pregăti personal maritim, fluvial, offshore și în industria eolienelor,

- am triplat activele instituției și avem cea mai mare bază de pregătire din Europa,

- am obținut cea mai vizibilă reprezentare, din istoria instituției, în organismele internaționale.

Ne-am făcut datoria, fiind cea mai performantă instituție a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Personalul navigant român are garanția unor certificate conforme în orice flotă, eliberate de o instituție recunoscută la nivel global.

În acești ani am apărat marinarii români chiar și când România era să iasă de pe Lista Albă a IMO, din cauza incompetenței unor oameni din sistemul guvernamental.

În acești ani am apărat instituția când grupuri de interese, forțe politice sau chiar propriul minister au vrut să o desființeze.

În acești ani am dezvoltat CERONAV și l-am adaptat la cerințele unei piețe globale dure și în continuă schimbare.

Niciodată nu am pus interesul propriu deasupra interesului CERONAV, nici măcar atunci când poziția mea a fost pusă în pericol, deoarece am dejucat multe interese neprincipiale.

Asta i-a durut rău, că le-am încurcat planurile, iar acum sunt convinși că au reușit să scape de mine.

Proiectul nostru managerial de dezvoltare a CERONAV se apropie de maturitate. Odată cu finalizarea investițiilor în curs, instituția va fi pregătită să facă față competiției mondiale pentru următorii 20 de ani. La nivel investițional CERONAV va avea nevoie doar de actualizarea softurilor și achiziții de echipamente pentru menținerea standardelor de pregătire.

Le mulțumesc tuturor colegilor din CERONAV, căci prin munca și dedicarea lor au fost posibile toate astea și îi asigur că îmi voi pune toată expertiza la dispoziția lor pentru bunul mers al instituției. Pentru mine au fost și vor fi a doua familie.

Ca planuri de viitor, mi-am asumat să candidez la Primăria Municipiului Constanța în 2024. Cred că și Municipiul Constanța are nevoie de un proiect de dezvoltare și o viziune pe termen lung.

Dar, se pare că și aici contez prea mult și faptul că voi candida alimentează teama multora că îmi voi asuma aceeași politică principială, ca la CERONAV, fără a răspunde unor grupuri de interese, fără a mă lăsa cumpărat sau intimidat, pentru că sunt un luptător, nu o marionetă a cuiva.

Nu îmi pare rău de nimic, căci știu că mereu mi-am făcut datoria, rămân fidel principiilor mele și României, pe care am avut onoarea să o reprezint la nivel global.

Știu că demiterea mea este o epurare politică și nu are temei, deoarece am atins cele mai înalte performanțe pentru un manager de instituție publică și nu are o motivație profesională.

E doar încă un una dintre multele pietre aruncate în mine, unul dintre motive fiind și acela că mi-am asumat proiectul public numit Constanța.

Mă bucur că teama adversarilor mei e atât de mare și cred că mi-au făcut un bine, deoarece mă voi putea dedica și mai determinat acestui proiect.

Marinarilor români le mulțumesc pentru că duc renumele României pe mările și oceanele lumii.

Pe colegii mei îi sfătuiesc să fie mereu vigilenți pentru a apăra și dezvolta în continuare această CERONAV.

Colegului meu Teo Popa, care va prelua frâiele instituției, îi urez succes și îl asigur de tot suportul meu.

Constănțenilor le doresc să aleagă în 2024 în fruntea urbei un om care să facă orașul o citadelă europeană.

Dumnezeu să apere Constanța!", a scris Ovidiu Cipşa, pe Facebook.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233