dobroge.tv

Live

Vești bune pentru șoferi! Au fost ridicate restricțiile de circulație pe podul de la Ovidiu

13 decembrie 2023
Publicitate

Au fost ridicate restricțiile de circulație pe podul de la Ovidiu. De mai bine de trei luni, zona devenise coșmarul șoferilor. Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, circulația rutieră se va desfășura pe două benzi de circulație pe sens.

În prima parte a anului, a fost reabilitat sensul de mers către Constanța. Partea a doua a lucrărilor de modernizare la podul de pe DN2A au fost instituite din nou în data de 18 septembrie, după ce în sezonul estival au fost suspendate. După luni de așteptare, de miercuri, 13 decembrie, șoferii vor circula fără restricții de circulație, pe cele patru benzi.

„Este reabilitată întreaga lucrare, adică atât lucrările de infrastructură cât și lucrările de suprastructura podului și lucrări prevăzute la cele două viaducte”, a declarat Marcu Nicolae, director de proiect DRPD Constanța.

Construcția a fost realizată în aproximativ un an, în perioada 1985-1986, iar de atunci nu a avut nevoie de niciun fel de intervenție, au transmis surse din interiorul Primăriei Ovidiu. Podul traversează canalul Poarta Albă - Midia -Năvodari și are o lungime totală de peste 280 de metri, în timp ce lățimea părții carosabile are 14 metri.

„Un an de zile, problema a fost că pe perioada estivală nu am putut lucra la suprastructură și am lucrat doar sub pod pentru că sus nu am avut voie, nu am primit avizul de la poliție. Este prima reabilitare a acestui pod”, a mai declarat Marcu Nicolae, director de proiect DRPD Constanța.

Proiectul de reabilitare a podului din Ovidiu aparține Ministerului Transporturilor, iar valoarea totală a depășit 19 de milioane de lei, fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233