dobroge.tv

Live

Constănțenii au început să-și planifice vacanțele pentru sărbătorile de iarnă - ce destinații sunt în topul preferințelor

13 decembrie 2023
Publicitate

Românii s-au săturat de stat acasă. Așa că de sărbători vor pleca în vacanță. De la destinații montane sau balneare din țara noastră, orașe europene în care spiritul sărbătorilor are o altă intensitate și până la țări exotice cu plaje cu nisip fin și apă limpede, în agențiile de turism au fost vândute și anul acesta numeroase pachete turistice.

Gospodinele nu se mai gândesc la rețetele de sarmale sau prăjituri, ci sunt în căutarea unor locuri speciale de vacanță care să le pună la dispoziție masa tradițională de Crăciun sau de Revelion, dar și distracție și bineînțeles, relaxare. În acest an, tot mai multe persoane au vrut să petreacă sărbătorile în alte locuri. Destinațiile montate se află în top și asta pentru că mulți români nu vor să piardă prea mult timp de drumuri.

„Este normal ca destinațiile naționale, locale să fie cele mai aglomerate și asta datorită proximității, nu vor să se deplaseze prea mult, riscurile sunt mici și știu că se distrează bine și tradițional de Crăciun și de Revelion”, a declarat Cristian Bărhalescu, agent de turism.

„Pe locul 1 aș spune că este România, destinațiile montane, dar și cele balneare sunt preferate. Inclusiv Băile termale de la Băile Felix sau Herculane sunt preferate, dacă tot petrecem câteva zile de vacanță, preferăm să ne ocupăm și de sănătate”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

În egală măsură, sunt la mare căutare și orașele europene sau țările în care spiritul sărbătorilor de iarnă de simte altfel, iar prețurile pachetelor sunt ele accesibile. Târgurile de Crăciun din marile orașe din Europa sunt primele pe care românii vor să le viziteze.

„Orașele europene, acolo unde pachetele sunt mai accesibile. Un Revelion la Istanbul, Atena, Viena, Roma sau Paris, se află în topul preferințele românilor pentru destinații externe pentru că înseamnă nopți mai puține, durată mai mică de zbor, deci costul întregului pachet este mai accesibil”, a mai declarat Corina Martin, agent de turism.

„Merg spre destinații care asigură satisfacție din punct de vedere al distracției și al prețului”, a mai declarat Cristian Bărhalescu, agent de turism.

La polul opus se află destinațiile calde sau exotice. Cei care își doresc un Crăciun altfel, au ales să se relaxeze pe nisipul fin și să se răcorească în apa limpede a mării. Însă, pentru aceste pachete, românii au scos din buzunar chiar și 2.000 euro de persoană.

„Evident continuăm cu destinațiile de mijloc de tarif. Dubai, Maroc, Egipt pentru că vorbim de o destinație caldă, dacă vorbim de Hurgada, o destinație populară și accesibilă. În capătul de sus al topului se așează destinațiile exotice: Cancun în Mexic. Thailanda, Malaessia sau Singapore”, a mai declarat Corina Martin, agent de turism.

Indiferent unde vor petrece sărbătorile, fie că aleg ceva tradițional, fie ceva exotic, românii vor să-și creeze și anul acesta amintiri de neuitat. Chiar dacă vor fi departe de casă, nu vor uita de urările de bine, iar de Revelion vor ciocni un pahar în cinstea unui an mai blând.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233