dobroge.tv

Live

Românii din străinătate se întorc acasă de sărbători: aproape 80% și-au rezervat zboruri, potrivit unui studiu

13 decembrie 2023
Publicitate

Sunt însă și români care muncesc în străinătate, iar de sărbători vor să vină acasă. Potrivit unui studiu, opt din zece persoane și-au rezervat deja zborul spre România în perioada 15 - 31 decembrie. Cei mai mulți vor veni din Italia, Germania și Marea Britanie.

Chiar dacă locuiesc în altă țară sau se află la muncă în străinătate, pentru cei mai mulți români, țara noastră înseamnă acasă, mai ales de sărbători. Potrivit unui studiu, în perioada 15-31 decembrie, opt din zece persoane din diaspora şi-au planificat zborurile spre România. Mulți se vor întoarce din ţările în care se află comunităţi numeroase de români cum ar fi: Italia, Marea Britanie, Belgia, Franţa, Germania sau Spania.

„În topul ţărilor cu cele mai multe rezervări cu destinaţia România se află: Italia - cu 22,4% din numărul total al rezervărilor, Germania - 13,7%, Marea Britanie - 13%, Belgia - 12,2%. La polul opus, cu procente mai mici, se situează Franţa, Irlanda, Spania, Danemarca, Elveţia şi Austria”, se arată într-o analiză publicată de o platformă de rezervări online.

Cei mai mulți români au ales să aterizeze și în acest an pe cel mai mare aeroport internațional din țara noastră.

„Clasamentul poziţionează Otopeni pe primul loc, care va gestiona 67% dintre zborurile românilor care se întorc în ţară, acesta fiind urmat de aeroporturile din Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Suceava şi Bacău”, mai arată studiul.

În ceea ce privește tarifele biletelor de avion, cei care n-au apucat să rezerve din timp, vor scoate din buzunar cel puțin 200 euro.

„În perioada sărbătorilor, preţul mediu al unui bilet de avion către România este de 211 de euro. Un bilet de avion către Sibiu costă, în medie, 300 de euro. Suceava cu un preţ de 230 de euro/bilet, Bacău - 218 euro, Iaşi - 217 euro, Bucureşti - 214 euro, Timişoara - 202 euro şi Cluj - 200 de euro. Cel mai scump bilet a fost 2.142 de euro pentru un zbor Vancouver – Bucureşti”, potrivit aceluiași studiu.

Au fost însă și români mai norocoși, care au prins biletele de avion la prețuri mult mai mici. De pildă, pentru Roma-Suceava biletul a fost 51 de euro. 68% dintre români au cumpărat tichetul de călătorie cu 90 de zile înainte de data zborului, 17% cu mai puțin de 30 de zile și 15% cu peste 90 de zile în avans. De asemenea, potrivit datelor, oamenii vor sta acasă de sărbători nouă zile.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233