dobroge.tv

Live

Amenzile de circulație cresc din 1 ianuarie 2024. Cât va fi punctul de amendă

Amenzile de circulație cresc din 1 ianuarie 2024. Cât va fi punctul de amendă
13 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Guvernul a stabilit un nou mod de calcul al punctului de amendă. Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal bugetare, publicat miercuri de ministerul Finanțelor, valoarea punctului de amendă va fi de 5% din salariul minim brut pe țară.

Noul mod de calcul este prevăzut în proiectul de Ordonanță de Urgență, care, potrivit Digi 24, conține mai multe măsuri fiscale bugetare. Proiectul a fost publicat în cursul zilei de miercuri, chiar de către cei de la Ministerul Finanțelor. Iar, mai precis, se pare că valoarea punctului de amendă va fi de 5% din salariul minim brut pe țară. În acest moment, această valoare este înghețată la 145 de lei, chiar dacă legea spune că acesta este echivalentul a 10% din salariul minim brut.

Odată cu această schimbare introdusă de către autorități, valoarea acestui punct de amendă va fi de minim 165 de lei, în funcție de deciziile autorităților privind majorarea salariului minim. Valoarea de 165 de lei este raportată la un salariu minim brut actual, de 3.300 de lei. Practic, amenzile vor fi majorate cu aproximativ 14%, începând cu 1 ianuarie 2024.

Dacă salariul minim brut va fi majorat la 3.700 de lei, potrivit discuțiilor care au loc cu patronatele și sindicatele, punctul de amendă crește la 185 de lei.


Sursă foto: zf.ro

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233