dobroge.tv

Live

Medicii de familie din Constanța, neplătiți de aproape trei luni. Dacă nu se va găsi o soluție, activitatea lor ar putea fi afectată

12 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Medicii de familie muncesc de aproape trei luni pe gratis! Casa de Asigurări de Sănătate nu a virat încă banii pentru toate facturile emise, iar acolo unde s-au făcut plăți au fost doar de 60% din valoarea sumei totale. Acest lucru îi nemulțumește pe medicii constănțeni care au angajați și taxe de plătit și care depind de acest loc de muncă. Nimeni nu știe ce va urma, cert este că dacă nu se va găsi o soluție, activitatea lor ar putea fi afectată.

Se împlinesc aproape trei luni de când medicii de familie vin la muncă pe banii lor. În prag de sărbători, cadrele medicale sunt nemulțumite de faptul că s-au înregistrat din nou întârzieri de plată din partea Casei de Asigurări de Sănătate.

„Este o situație foarte neplăcută, deoarece salariile trebuiesc plătite, impozitele către stat, impozitele pentru salariați. Nu este normal ca o muncă prestată, facturi deja emise să nu fie plătite”, a declarat dr. Ștefana Zamfir, medic de familie.

Nici facturile de pe luna octombrie nu au fost plătite integral, susțin medicii, care se tem că acest lucru le-ar putea afecta activitatea din cabinet și asta pentru că mulți dintre pacienți depind de consultațiile gratuite și rețetele compensate.

„Facturile din octombrie au fost plătite doar 60%. Deci ceea ce am facturat pe noiembrie nu s-a plătit, deși la acest moment, ar fi trebuit conform contractului să avem plată integrală pentru facturile aferente lunii octombrie. Această situație va îngreuna pe viitor activitatea în cadrul cabinetului”, a mai declarat dr. Ștefana Zamfir, medic de familie.

Medicii au încercat să afle care este motivul întârzierilor, iar explicația, spun ei, nu justifică această situație.

„Explicația ar fi că fila bugetară nu este rezolvată de cei care aparțin de finanțe, că nu ar fi de vină Casa de Asigurări. Dar știți cum este, eu n-am făcut contract cu Ministerul de Finanțe, eu am contract cu Casa de Asigurări. Deci dacă va fi ceva de discutat, se discută între mine și Casa de Asigurări”, a mai declarat dr. Ștefana Zamfir, medic de familie.

Nimeni nu știe cum va fi în viitor, însă cert este că dacă nu vor primi o soluție, activitatea lor ar putea fi afectată

„La acest moment cabinetul meu încă prestează servicii ca și până acum. Nu este nicio modificare în programul meu și nici al colegilor mei din județ, cel puțin până la acest moment. Dar pe viitor, repet, nu știu care ne va fi poziția”, a mai declarat dr. Ștefana Zamfir, medic de familie.

Pe lângă neplata facturilor, medicii de familie se mai plâng că în cea mai mare parte a timpului, sistemul informatic al cardului de sănătate nu funcţionează.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233