dobroge.tv

Live

Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate, protest în fața Ministerului Sănătății: sindicaliștii cer majorarea salariilor cu 25%

12 decembrie 2023
Publicitate

Sindicaliștii TESA au protestat astăzi în fața Ministerului Sănătății. Oamenii cer majorarea salariilor cu 25 %, aşa cum a fost aprobată pentru personalul din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate, precum și eliminarea completă a discriminării TESA, în noua lege a salarizării. „România este singura ţară din UE în care există o groapă salarială între personalul medico-sanitar şi cel de suport nemedical”, au transmis sindicaliștii.

Uniunea Sindicatelor TESA din Sănătate au pichetat marți, 12 decembrie, timp de două ore clădirea Ministerului Sănătății. Sindicaliștii au avut și o întrevedere cu ministrul Alexandru Rafila. Mitingul are loc ca o reacție de susținere a protestelor colegilor lor din țără, proteste începute după ce Guvernul a decis majorarea salariilor doar pentru personalul Casei de Asigurări de Sănătate. „Timp de șapte ani personalul TESA a fost continuu discriminat de actuala lege a salarizării”, au subliniat oamenii. Revendicările acestora sunt:

  • majorarea generală a salariilor cu 25% începând cu 1 ianuarie 2024 pentru personalul TESA (Remunerarea să fie similară cu funcționarii din CAS);
  • eliminarea discriminării salariale între personalul medico-sanitar și cel nemedical din sănătate, situație unică în sistemele de sănătate din Uniunea Europeană, inclusiv a personalului TESA și a personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști).

Protestul sindical de la București se organizează după câteva săptămâni de proteste la spitalele din întreaga țară.

„Este o consecință a nedreptăților din sistemul public de sănătate din România, unde de șapte ani personalul nemedical din spitale, personalul BBC (biologi, biochimiști și chimiști), psihologi, în unele situații chiar și personalul medical, se confruntă cu o politică salarială injustă și demoralizatoare, ce nu a făcut altceva decât să adâncească breșa între veniturile diverselor categorii profesionale, care contribuie la realizarea actului medical în serviciul pacienților”, au mai transmis sindicaliștii.

De asemenea, secretarul general al Confederației Sindicale Naționale Meridian, Dumitru Fornea, spune că salariile angajaților TESA sunt sub nivelul pieței. Acest lucru ar putea duce la lipsa de atractivitate a locurilor de muncă în acest domeniu. Mai mult, acesta a subliniat faptul că s-ar putea ajunge la nefuncționarea unităților spitalicești.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233