Universitatea Ovidius din Constanța a obținut o finanțare națională de peste 7,7 milioane lei pentru CityINNOHub - European Digital Innovation Hub
Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), liderul proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)”, a obținut, prin competiție națională, o finanțare de 7.793.760,93 lei.
Fondurile sunt furnizate de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare 2021-2027, prin acțiunea 2.4 Digitalizarea IMM-urilor realizată prin Hub-uri de Inovare Digitală Europene din România (EDIH).
Finanțarea câștigată va fi utilizată de către Centrul European de Inovare Digitală CityINNOHub, pentru a contribui activ la transformarea digitală a IMM-urilor regionale și pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite comunităților de către autoritățile publice locale.
„Obținerea acestor fonduri reprezintă o nouă certificare a parteneriatul solid pe care instituția noastră îl are cu mediul socio-economic și cu autoritățile publice și am convingerea că alături de colaboratorii noștri naționali și internaționali vom contribui la dezvoltarea unei comunități puternice și competitive, a unui ecosistem regional de digitalizare, ce încurajează inovația și antreprenoriatul”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.
Centrul European de Inovare Digitală funcționează în cadrul proiectului „CityINNOHub (ConsTanta INNovation Hub, a center for the digital transformation of SMEs and PSOs in SE Romania)“, Cod 101083582 DIGITAL-2021-EDIH-01, realizat de către un consorțiu ce reunește șase organizații cu expertiză complementară: Universitatea Ovidius din Constanța, Patronatul Național al Femeilor de Afaceri din IMM, Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța”, Iceberg+ și Ernst & Young România.
Serviciile centrului se bazează pe: evaluarea maturității digitale; oferirea de soluții digitale adaptate cerințelor; posibilitatea testării soluțiilor digitale înainte de a investi; oferirea consultanței în accesarea finanțărilor; instruirea în utilizarea și înțelegerea tehnologiei.