dobroge.tv

Live

Poliția Română avertizează asupra unui nou tip de escrocherie online! Cum funcționează metoda „Romance Fraud”

11 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

A apărut un nou tip de înșelăciune online, Romance Fraud. Este o tactică manipulatoare, în care autorii, care pretind că sunt medici în zone de război, câştigă încrederea victimelor prin intermediul relaţiilor romantice online. Astfel, aceștia obţin beneficii financiare sau informaţii confidenţiale. Polițiștii atrag atenție să nu pică în această capcană și vin cu câteva recomandări

Infracțiunile informatice au cunoscut o creștere în ultimul deceniu, iar tehnologiile avansate au oferit infractorilor noi modalități de a-și atinge scopurile. În mediul online a apărut acum o nouă metodă de înșelăciune, „Romance Fraud”. Autorii se dau drept medici în zone de război, iar după ce le câștigă încredere victimelor le cer diferite sume de bani.

De asemenea, aceștia pot solicita dezvăluirea de informații confidențiale sau chiar la transferuri de bani sub diverse pretexte, precum sprijin pentru „situații de urgență” sau ajutor pentru organizații umanitare inexistente.

Poliția Română atrage atenția și transmite câteva recomandări:

  1. Verificați identitatea persoanelor cu care intrați în contact online prin solicitarea de informații suplimentare cu privire la aceștia ori verificați informațiile de la profil.
  2. Păstrați datele personale în siguranță – Nu divulgați datele cu caracter personal, bancare sau financiare niciunei persoane necunoscute.
  3. Abordați cu scepticism solicitările urgente de bani, scuzele continue pentru a nu vă întâlni față în față.
  4. Raportați incidentele suspecte autorităților judiciare și folosiți platformelor de raportare online, pentru a contribui la identificarea infractorilor.
  5. Utilizați cu prudență platformele online de socializare, cu precădere a celor de dating.
  6. Recomandăm informarea cu privire la cele mai recente moduri de operare privind săvârșirea infracțiunilor în mediul online, precum și implementarea de măsuri de prevenție și contracarare.

Cetățenii trebuie să cunoască cum să identifice potențialele înșelăciuni din mediul online și să reacționeze în mod adecvat în cazul unor solicitări suspecte, au mai subliniat polițiștii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233