dobroge.tv

Live

Protest al polițiștilor la sediul Ministerului de Finanțe. Sindicaliștii cer salarii mai mari

11 decembrie 2023
Publicitate

Polițiștii au ieșit din nou în stradă. Aceștia au pichetat astăzi sediul Ministerului de Finanțe. Membrii Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual susțin că le sunt ignorat revendicările pentru 2024, „sfidând, în continuare, Sistemul de Ordine Publică și familia bugetară ocupațională din care fac parte.” Sindicaliștii sunt nemulțumiți de măsurile fiscal. Protestele vor dura patru zile.

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual protestează timp de patru zile începând de luni, 11 decembrie, în faţa Ministerului Finanţelor.

Guvernul a aruncat ‹‹pe piaţă›› proiectul de OUG pe măsuri fiscal-bugetare, care prevede doar 5% pentru bugetari, implicit pentru MAI. O bătaie de joc de genul ‹‹Nicule, mai dă-le mă 100 de lei!››”, au transmis sindicaliștii

Polițiștii cer aplicarea, în integralitate, a Legii-cadru a salarizării 153/2017, respectiv acordarea sporurilor și idemnizațiilor la valorile salariale din iunie 2023, și nu la cele aflate acum în plată, care sunt mult mai mici. De asemenea, aceștia mai solicită includerea în bugetul public aferent anului 2024 a sumelor pentru plata personalului MAI care va fi implicat în alegeri de anul viitor. Și nu sunt singurele cerințe:

  • se impune actualizarea salariilor, de la 1 ianuarie 2024, în raport cu indicele de inflație stabilit oficial de către INS, dar și cu prețurile principalelor produse de consum și ale utilităților (minim 13,8%);
  • vor actualizarea salariului de grad în raport cu salariul minim pe economie, stabilit prin Hotărâre de Guvern;
  • cer asigurarea protecției juridice a polițistului;
  • se impune modernizarea Statutului polițistului și adoptarea unui Ghid al carierei în profesia de polițist;

Sindicaliștii mai vor ca norma de hrană, cea de echipare, sporul pentru suprasolicitare neurospshică și compensația pentru chirie să fie actualizate. Mai mult de atât, cer și indexarea pensiilor militare de stat conform celor din sistemul de pensii publice.

„În cazul în care nu se vor găsi soluţii, pentru solicitările noastre legitime, având în vedere faptul că Poliţia este entitatea care poate asigura echidistant, imparţial, obiectiv şi eficient paza secţiilor de votare, vă informăm că vom boicota cele 4 sesiuni de alegeri din 2024”, au mai transmis sindicaliştii.

Polițiștii vor protesta timp de patru zile consecutiv.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233