dobroge.tv

Live

Primul tren electric achiziţionat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în ţară. Va circula pe ruta Bucureşti – Constanţa

Primul tren electric achiziţionat de România în ultimii 20 de ani a ajuns în ţară. Va circula pe ruta Bucureşti – Constanţa
03 decembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în cadrul contractului privind achiziţia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi a fost expediat în 29 noiembrie către Bucureşti. Sâmbătă seară a ajuns la Curtici.

La Bucureşti este programat să ajungă pe 5 decembrie 2023 şi să înceapă pregătirile din partea furnizorului în vederea livrării oficiale către ARF. Rama urmează să ajungă la Bucureşti, pe ruta Arad – Sighişoara – Braşov – Ploieşti Vest.

În prima etapă, după testele statice, trenul va efectua o serie de teste dinamice, pe Inelul de la Făurei al AFER şi pe reţeaua feroviară publică.

După finalizarea tuturor acestor etape şi atingerea momentului în care ARF poate prelua trenul, inclusiv pentru circulaţia cu călători în siguranţă, trenul va fi pus în circulaţie de către CFR Călători, câştigătorul licitaţiei pentru primul contract de servicii publice de transport feroviar de călători atribuit competitiv. Conform secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, după efectuarea testelor statice şi dinamice, care vor avea loc la Făurei, trenul electric va intra în circulaţie, cu călători, pe linia feroviară CFR Bucureşti – Constanţa.

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat pe pagina sa de socializare cât costă un bilet cu trenul metropolitan pe ruta Gara de Nord București - Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni.

„Începând de ieri, 1 decembrie, pentru prima rută de tren metropolitan din țară Gara de Nord București - Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni este disponibilă plata prin SMS a călătoriei cu trenurile CFR Călători.

Astfel, pot fi achiziționate legitimații de călătorie electronice printr-un simplu mesaj transmis la numărul 7458, în care transmiteți litera, după caz:

B (pentru un bilet spre stația Gara de Nord București

O (pentru un bilet spre stația Aeroportul Internațional Henri Coandă Otopeni). În urma transmiterii acestui mesaj, veți primi un SMS cu un link, care conține codul QR de verificare a biletului electronic. 

Costul unui bilet electronic pentru orice direcție de mers este de 1,1 euro + TVA și se poate achiziționa pentru un singur adult, iar valabilitatea acestuia este de 30 minute”, a anunțat Scrioșteanu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233