dobroge.tv

Live

Semnal de alarmă tras de specialiști. Atenție la mâncarea de post: unele produse sunt pline de E-uri

29 noiembrie 2023
Publicitate

Misiune din ce în ce mai dificilă pentru creștinii care au ales să renunțe la carne, ouă şi lactate pentru următoarele 40 de zile, până la Crăciun. Atrași de ambalaj și neinteresați de lista ingredientelor, mulți constănțeni ar putea consuma alimente mai nesănătoase decât în restul anului. Specialiștii ne sfătuiesc să gătim cât mai mult acasă, mai ales că în această perioadă, tarabele din piețe sunt pline de fructe și legume, pe alese.

„Salată verde, ceapă verde. Sunt atentă mereu, nu prea mănânc pâine, hrișcă consum, năut”, spune o constănțeancă.

Constănțeancă: Varză, cartofi, fasole..

Reporter: Văd că ați cumpărat niște varză murată, ce faceți?

Constănțeancă: Varză la cuptor.

Într-o gustare de post precum pateul vegetal, margarina, halvaua și napolitanele se pot întâlni mult mai multe tipuri de E-uri decât ne-am fi închipuit. De pildă, pateul vegetal ajunge la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, iar halvaua are până la 3 E-uri. De asemenea, și făinoasele pe care alegem să le mâncăm mai des în post ne-ar putea îngrășa fără să știm de ce.

„Să nu facem abuzuri de alimente bogate în carbohidrați. Adică paste făinoase, cartofi mulți, fasole multă și de asemenea alimentele produse din soia. În momentul când se renunță la produsele animale vor trebui suplinite cu proteine vegetale, adică cu ciuperci, fasole, soia, astfel încât să se mențină un echilibru și să nu intrăm în deproteinizare”, a declarat Dr. Mihaela Iftene, med. primar diabet și boli de nutriție.

Postul Crăciunului tine până în seara zilei de 24 decembrie și implică abstinența de la carne, lactate, ouă și alte produse de origine animală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233