dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. ''Mă trimite lumea la muncă că-s tânăr, n-am unde să mă duc''. Un bărbat care se dădea bătrân şi bolnav s-a ''vindecat'' în sediul Poliţiei Locale

29 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Primăria Constanţa informează că poliţiştii locali au aplicat, în perioada 01.01.2023-01.11.2023,  un număr total de 2664 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor art. 2 pct. 3 din Legea nr. 61/1991R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, referitoare la ”apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, precum și determinarea unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte”

Astfel, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța, Serviciul ordine publică - Biroul monitorizare zone publice și intervenții aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în permanență în zonele publice aglomerate, au observat o persoană de sex masculin care solicită diverse sume de bani, pentru medicamente, persoanelor care tranzitau zonele aglomerate din municipiul Constanța, respectiv bdul Tomis intersecție cu str. Ștefan cel Mare, piața Tomis 3, Casa de Cultură, etc., simulând probleme de sănătate, și anume, pareză pe partea dreaptă a corpului, șchiopătând în acest sens pentru a impresiona trecătorii.

Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, drept pentru care au interceptat-o și au condus-o cu autospeciala de serviciu la sediul DGPL, unde i-au solicitat să îndepărteze masca de protecție, șapca și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată, moment în care au constatat că în locul persoanei cu dizabilități, se află un bărbat în vârstă de 56 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri. Împotriva acestuia a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă, conform art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991R și îndrumată să se deplaseze spre localitatea de domiciliu, respectiv Cuza Vodă.

"Pe acestă cale, rugăm cetățenii municipiului Constanța, să se alăture campaniei noastre ”SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane, astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat.

Apreciem spiritul civic de care dau dovadă cetățenii și îi rugăm să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro", transmite Primăria.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233