dobroge.tv

Live

Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie în minivacanța de 1 Decembrie, în județul Constanța

28 noiembrie 2023
Publicitate

Sute de polițiști, pompieri și jandarmi vor fi la datorie în minivacanța de 1 Decembrie. Au fost luate o serie de măsuri pentru această perioadă, printre care suplimentarea efectivelor de jandarmi și polițiști în teren. De asemenea, la pelerinajul de la Mănăstirea „Sfântului Andrei” sunt așteptați să vină aproximativ 10.000 de pelerini. Autoritățile spun că sunt pregătite să intervină în această vacanță dacă situația o impune.

În fiecare an, înainte de minivacanța de 1 Decembrie, forțele de ordine din toate structurile fac ultimele pregătiri pentru ca evenimentele care au loc în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie să se desfășoare în siguranță. În aceste zile peste 180 de polițiști cu aproximativ 120 de autospeciale vor acționa zilnic în județul Constanța.

„Dispozitivele de siguranță și ordine publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative cu precădere în locurile aglomerate în proximitatea lăcașurilor de cult dar și în zonele turistice și de agrement”, a declarat agent șef adjunct de poliţie Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii rutieri vor acționa atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, iar radarele vor fi folosite la capacitatea maximă. Și nu sunt singurele măsuri luate de oamenii legii.

„Polițiștii din cadrul structurilor de investigații criminale vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență și a infracționalității stradale în zonele de desfășurare a manifestărilor specifice a acestei perioade în scopul de a asigura siguranța cetățeanului”, a mai declarat agent șef adjunct de poliţie Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Și jandarmii constănțeni vor fi la datorie în minivacanța de 1 Decembrie. Peste 150 de jandarmi vor acționa zilnic pentru ca manifestările care au loc în județul Constanța în această perioadă să se încheie fără incidente. De asemenea, alți 50 de jandarmi vor patrula în fiecare zi alături de polițiști.

„Jandarmii constănțeni vor fi prezenți în localitățile Mihail Kogălniceanu, Mangalia, Cernavodă, Eforie, Hârșova, Medgidia și în municipiul Constanța atât în cadrul echipajelor de intervenție, cât și în cadrul patrulelor mixte împreună cu lucrători din cadrul Poliției Române”, a declarat maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

„Asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul slujbei Sf. Liturghii a hramului Mănăstirii Sf. Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin în zilele de 29 și 30 noiembrie cu peste 200 de jandarmi”, a declarat mr. Cătălin Purcaru, șef serviciu GJM „Tomis” Constanța.

Pe parcursul minivacanței de1 Decembrie vor fi prezenți și peste 200 de pompieri cu 100 de mijloace tehnice.

„Vom asigura măsurile de prevenire și stingerea incendiilor, precum și măsurile de prim ajutor medical cu forțe și mijloace tehnice”, a declarat lt. Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Cele cinci puncte de trecere a frontierei, Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov vor fi deschise în această perioadă. Ultimele două au ca program de funcționare 08.00-20.00.

„Zilnic peste 200 de polițiști de frontieră desfășoară în această perioadă activități de supraveghere și control la frontiera de stat atât pe mare, cât și pe uscat”, a declarat insp. pp. de poliție Andrei Ene, purtător de cuvânt Garda de Coastă.

Autoritățile au și câteva recomandări.

„Să adopte un comportament în conformitate cu normele legale și cu cele de conviețuire socială, să respecte recomandările forțelor de ordine și să-și supravegheze în permanență copiii”, a mai declarat maior Cosmin Neagu, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

„Recomandăm credincioșilor să nu blocheze căile de acces spre lăcașele de cult, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu lase candelele aprinse și nesupravegheate”, a mai declarat lt. Anamaria Stoica, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

„Le recomandăm tuturor să petreacă în siguranță, să nu consume alcool în exces, să nu accepte băuturi sau alimente de la persoane necunoscute care pot conține diferite substanțe și să nu conducă autoturisme dacă se află sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor”, a declarat subcomisar Roxana Mirea, Centrul de Prevenire, Consiliere si Evaluare Antidrog Constanța.

Mai mult decât atât, în vacanța de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României vor exista și subunități antitero și vor fi făcute controale la unitățile de alimentație publică și cazare, precum și la cei care vând articole pirotehnice.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233