dobroge.tv

Live

Ce spun specialiștii despre codul roșu de vreme rea: „Suntem pasibili să ne vină rândul de a experimenta o iarnă mai grea”

27 noiembrie 2023
Publicitate

Constanța s-a confruntat în ultimele zile cu două fenomene meteorologice extreme. După ce în urmă cu o săptămână, județul a fost măturat de o furtună violentă, de intensitatea unui ciclon, weekend-ul ce tocmai s-a încheiat am experimentat cu toții un adevărat episod de iarnă. Iar specialiștii spun că trebuie să ne pregătim de o iarnă grea la malul mării. Clima s-a schimbat, este concluzia acestora!

„Trebuie să recunoaștem că ne-am obișnuit cu niște ierni mai liniștite, cumva să stăm la televizor și să-i vedem pe alții sub zăpezi, sub geruri. Au fost New York, Londra, cu ani în urmă Alpii plini de zăpadă. Acum, e posibil să vină și rândul nostru. Deocamdată experimentăm două furtuni la un interval destul de mic, doar o săptămână. Sunt schimbări climatice ce generează niște curenți circumpolari neomogeni, ceea ce face ca undeva, niște limbi ale acestor circulații de aer rece și umed cu presiune foarte mare din zonele nordice să coboare în latitudine foarte mult, și în perioade în care, obișnuit, nu apăreau. Din acest motiv, avem aceste două furtuni la un interval foarte scurt. Suntem pasibili să ne vină rândul de a experimenta o iarnă mai grea. Să ne pregătim pentru asta”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, activist de mediu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233