dobroge.tv

Live

Cod roșu de viscol în Dobrogea. Toate drumurile județene din Constanța au fost închise: zeci de apeluri la 112, localități fără apă și curent - trafic închis pe A2. GALERIE FOTO/VIDEO

26 noiembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Meteorologii au emis, duminică dimineață, o avertizare cod roșu de viscol pentru județele Constanța și Tulcea. Toate drumurile județene din Constanța au fost închise, cât și un tronson al Autostrăzii A2. Până la ora 06.00 erau zeci de apeluri la 112.

Toate drumurile județene, închise

Drumuri închise circulației la ora 08.00, în județul Constanța:

  • DN38
  • DN3
  • DN22A
  • DN22
  • DN22C
  • TOATE drumurile județene

Din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil și a gradului redus de vizibilitate următoarele sectoare de drumuri sunt închise circulației publice:

  • DN 22A - CIUCUROVA TOPOLOG - LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA
  • DN 22D - HORIA - POPASUL CERBULUI
  • DN 22D - CIUCUROVA - 2 CANTOANE.
  • DN 22 - BAIA - LIMITĂ CU JUD. CONSTANȚA
  • DN 22D - MĂCIN - CERNA - HORIA
  • DJ 222 - TULCEA - AGIGHIOL

Pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero.

Trafic închis pe A2

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulația rutieră este închisă pe A2 București - Constanța, tronson kilometric 35 -144, între localitățile Fundulea și Fetești.

Zeci de apeluri la 112

Până la ora 06:00, în această dimineață, dispeceratul ISU „Dobrogea” al județului Constanța a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență. Peste 100 pompieri sunt la datorie, se află în teren pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună cu 20 de mijloace tehnice. Suntem susținuți și de echipaje de la RAJA, RDS, ENEL, RAJDP, Primărie, SVSU, Poliția locală, SDN. Pompierii au executat, până la ora 06.00, peste 30 de misiuni: 17 copaci degajați, 2 autoturisme avariate, 2 acoperișuri smulse, două microbuze înzăpezite, o cisternă înzăpezită, 7 autoturisme înzăpezite, alte situații”, au transmis reprezentanții ISU Dobrogea.

Fără apă și curent electric

Potrivit ISU Dobrogea, 55 de localițăți nu sunt alimentate cu energie electrică (se lucrează pentru remediere), 11 localități fără alimentare cu apă și 24 de trenuri anulate.

În ultima oră, s-au înregistrat căderi totale de tensiune la sursele ce asigură alimentarea cu apă la nivelul localităților Negru Vodă, Cotu Văii, Poiana, General Scărișoreanu și Plopeni. 

Situația actualizată a localităților fără apă potabilă este următoarea: Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Valu lui Traian, Castelu, Poarta Albă, Murfatlar, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, Poiana, Negru Vodă, Cotu Văii, General Scărișoreanu și Plopeni. 

În continuare în municipiul Constanța, din cauza lipsei de energie de la stația de tratare și pompare Palas, nu se poate asigura apă potabilă abonaților din zonele și cartierele: CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Industrială, Brătianu, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Compozitori, Coiciu, Inel I, Inel II, 1 Mai și Depozite – Halta Traian.

Recomandările pompierilor

Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

UPDATE. Potrivit pompierilor, 59 de localități au rămas fără curent electric. 

UPDATECodul roșu de viscol pentru județele Constanța și Tulcea a fost prelungit până la ora 16.00

UPDATEJUDEȚUL CONSTANȚA. Toate drumurile naționale și județene au fost închise: pompierii vă roagă să rămâneți în case - a fost emis un mesaj Ro-Alert

UPDATECodul roșu de viscol face ravagii în județul Constanța. Copaci și stâlpi de electricitate căzuți, mașini și persoane înzăpezite, drumuri blocate și localități fără apă și curent - intervențiile pompierilor

UPDATE. Constanța, Tulcea și alte două județe, sub cod roșu de vânt cu rafale de peste 100 de km/h, viscol și vizibilitate redusă. Alte județe, sub coduri portocaliu și galben. HARTĂ

UPDATE 10.30. La acest moment sunt angrenate în teren un număr de 40 autospeciale de poliție cu 63 polițiști care acționează în filtre și pentru decongestionarea blocajelor cauzate de fenomenele meteo.

UPDATE 13.00. Potrivit pompierilor, situația de la această oră este următoarea: 

  • toate drumurile județene și naționale închise
  • 65 localități fără energie electrică 
  • 33 localități fără alimentare cu apă 
  • 44 autovehicule blocate în zăpadă 
  • 162 persoane blocate în autovehicule 
  • peste 200 de pompieri în teren cu 37 de forțe și mijloace 
  • peste 100 de utilaje în teren pentru deblocarea drumurilor 
  • a fost instituită permanența la instituții 
  • a fost mărită capacitatea operațională la nivelul inspectoratului din tura liberă

UPDATE 17.20 - S-a redeschis circulația pe: DN38 Agigea - Topraisar și DN39E Cumpăna.

Sunt 44 de automobile, trei microbuze, un autocar și o cisternă înzăpezite, cu un total de 178 persoane. AU fost deszăpezite trei microbuze și 31 de autoturisme, cu un total de 63 de persoane


Sursă foto: ISU Dobrogea / Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233